Nye Ikea-produkter

Nå blir det party hos Ikea

Er på vei med platespiller, lydutstyr og partylys.

FULL FEST: Du er ung. Du samler noen venner i en fart. Og så drar du på Ikea for å fikse resten. Det er tanken bak Ikeas kommende party-sett med vinylplatepsiller. Foto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock/NTB scanpix
FULL FEST: Du er ung. Du samler noen venner i en fart. Og så drar du på Ikea for å fikse resten. Det er tanken bak Ikeas kommende party-sett med vinylplatepsiller. Foto: Evgeniy Kalinovskiy/Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea blir kanskje mest av alt forbundet med sofaer, senger og lamper. Men etter hvert har de utvidet utvalget til blant annet hvitevarer, integrerte mobilladere og smartlyspærer.

Nå vil de også inn på markedet for lydprodukter i hjemmet. Derfor lanserer de en helt nye serie kalt Frekvens.

Blant produktene i serien er en god, gammeldags vinyl-platespiller.

Ny vår for vinylen

Platespilleren har som kjent fått en renessanse de siste årene. Mange unge elsker de store LP-coverne og ritualet med å spille de svarte vinylplatene inni.

Og eldre folk som var med den gangen platespilleren var hovedkilden for musikkunderholdning i hjemmet finner igjen fram det gamle treskeverket med stift, arm og tallerken fra loftet.

Om ikke annet, så for å selge det. For gammelt hi-fi-utstyr fra 1970-tallet kan være mye verdt.

TREND: Dagens ungdom digger foreldregenerasjonens musikkmedium nummer 1: Vinylen. Her fra butikken Big Dipper i Oslo. Foto: NTB Scanpix
TREND: Dagens ungdom digger foreldregenerasjonens musikkmedium nummer 1: Vinylen. Her fra butikken Big Dipper i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Party i en fei

Frekvens-serien retter seg mest av alt mot ungdommen, noe valget av samarbeidspartneren Teenage Engineering vitner om.

Det Stocholms-baserte selskapet ble grunnlagt i 2005 av Jesper Kouthoofd, Jens Rudberg, David Eriksson.

Seinere fikk de med seg David Möllerstedt, tidligere sjef for audio-avdelingen i spillselskapet EA DICE, som står bak den populære Battlefield-serien.

Noen platespiller finner vi likevel ikke på selskapets nettsider, selv om et slikt produkt nevnes behørig i Ikeas pressemelding:

Frekvens-kolleksjonen vil bestå av produkter som et elektronisk kor, en vinylspiller, festlys og alt anet du trenger for å arrangere et bra musikkparty hvor du enn er.

SAMARBEIDSPARTNER: Ikea har alliert seg med det hippe, svenske selskapet Teenage Engineering. Her deres musikkboks OD-11. Foto: Teenage Engineering
SAMARBEIDSPARTNER: Ikea har alliert seg med det hippe, svenske selskapet Teenage Engineering. Her deres musikkboks OD-11. Foto: Teenage Engineering Vis mer

Rasker med seg glass, pynt og platespiller?

– Vi vet at spontanitet er en nøkkelverdi for yngre mennesker. Ideen om å samle noen venner kan realiseres i løpet av minutter, sier Michael Nicolic. Han er kreativ leder i Ikeas avdeling for lager og utvalg.

Jesper Kouthoofd i Teenage Engineering ser for seg at Ikea kan bli redningen når ungdom arrangerer party spontant.

– Jeg skal ha fest. Jeg trenger noen glass, servietter, stearinlys og sånt og drar til Ikea for å kjøpe det.

Håper er altså at de glade ungdommene skal raske med seg en platespiller og et elektronisk kor eller to i samme slengen.

Kommer først om ett år

Frekvens-serien blir først lansert om litt under ett år, i februar 2019. Ifølge pressemeldingen skal party- og lydproduktene selges i Ikea-varehus over hele verden.

Senior kommunikasjonrådgiver Jorunn Stokke Aamodt hos Ikea Norge opplyser til Dinside at produktene vil være å finne i norske Ikea-varehus fra mars neste år.

Priser eller tekniske detaljer om platespilleren og de andre produktene foreligger ikke ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer