Endrer boligannonser på Finn.no

Nå blir det slutt på meglerskryt

Skal gjøre det enklere for kjøper.

ENDRES: Fra mandag endres alle boligannonser på Finn.no. Foto: Shutterstock
ENDRES: Fra mandag endres alle boligannonser på Finn.no. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Fra mandag 1.oktober skal boligannonser på Finn.no se annerledes ut. Det har Finn.no, i samråd med Forbrukertilsynet, kommet frem til.

Kortere titler og mer faktabasert tekst er noen av endringene.

Bedre for brukeren

Annonseendringene omfatter samtlige boliger i bruktmarkedet på Finn.no, både nye og eksisterende boligannonser, skriver E24.

Målet er at den nye annonsen skal være mer oversiktlig for å gi kjøper et raskt første overblikk over om eiendommen er interessant, samtidig som det skal være tydelig hvor man finner komplett informasjon om boligen.

Dette endres i annonsene:

FINN-annonsen får en begrenset tekstdel med balansert informasjon om boligenLengden på overskriften reduseresTydelig tekst som informerer om at annonsen ikke er komplett.Tydelig link til komplett informasjon på eiendomsmeglingsforetakets hjemmesideInteressenter skal kunne lese komplett digital salgsoppgave uten å legge igjen kontaktinformasjon. Hvis salgsoppgaven i tillegg skal kunne lastes ned/sendes så har foretakene mulighet for å kreve kontaktinformasjon.

Årsaken til endringene er at Forbrukertilsynet mener dagens praksis med «tidvis ubalansert tekst» i boligannonsene er i strid med markedsføringsloven, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer