Endrer boligannonser på Finn.no

Nå blir det slutt på meglerskryt

Skal gjøre det enklere for kjøper.

ENDRES: Fra mandag endres alle boligannonser på Finn.no. Foto: Shutterstock
ENDRES: Fra mandag endres alle boligannonser på Finn.no. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Fra mandag 1.oktober skal boligannonser på Finn.no se annerledes ut. Det har Finn.no, i samråd med Forbrukertilsynet, kommet frem til.

Kortere titler og mer faktabasert tekst er noen av endringene.

Bedre for brukeren

Annonseendringene omfatter samtlige boliger i bruktmarkedet på Finn.no, både nye og eksisterende boligannonser, skriver E24.

Målet er at den nye annonsen skal være mer oversiktlig for å gi kjøper et raskt første overblikk over om eiendommen er interessant, samtidig som det skal være tydelig hvor man finner komplett informasjon om boligen.

Dette endres i annonsene:

  • FINN-annonsen får en begrenset tekstdel med balansert informasjon om boligen
  • Lengden på overskriften reduseres
  • Tydelig tekst som informerer om at annonsen ikke er komplett.
  • Tydelig link til komplett informasjon på eiendomsmeglingsforetakets hjemmeside
  • Interessenter skal kunne lese komplett digital salgsoppgave uten å legge igjen kontaktinformasjon. Hvis salgsoppgaven i tillegg skal kunne lastes ned/sendes så har foretakene mulighet for å kreve kontaktinformasjon.

Årsaken til endringene er at Forbrukertilsynet mener dagens praksis med «tidvis ubalansert tekst» i boligannonsene er i strid med markedsføringsloven, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer