Nå blir Ikeas Bestå-system nytt

Anbefaler ikke å kombinere nytt og gammelt.

NYE BESTÅ: Det er ikke slutt for Bestå, men for systemet slik det eksisterer i dag, som på bildet her. Foto: IKEA
NYE BESTÅ: Det er ikke slutt for Bestå, men for systemet slik det eksisterer i dag, som på bildet her. Foto: IKEA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du prøvd å kjøpe nytt - eller nye deler - til ditt Bestå-system på Ikea de siste par ukene, er sjansen stor for at du har kommet (delvis) tomhendt hjem.

Rusler du rundt i inspirasjonsdelen i ett av varehusene, eller sjekker nettsidene til den svenske møbelprodusenten ser det ut som om alt er ved det vanlige, men det er vanskelig å få fatt i delene når du kommer til lageret.

Forklaringen er enkel. Ikea står overfor et skifte på Bestå, forteller Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea Norge.

Ikea har de siste årene foretatt små og store endringer i produktsortimentet, blant annet en utskiftning av kjøkkensystemet sitt, og justeringer på bokhyllen Expedit.

SKAL OPPDATERE NETTSIDENE: Ikea jobber nå med å oppdatere nettsidene, forteller Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea.  Foto: IKEA
SKAL OPPDATERE NETTSIDENE: Ikea jobber nå med å oppdatere nettsidene, forteller Jan Christian Thommesen, kommunikasjonssjef i Ikea. Foto: IKEA Vis mer


Slutt for Norges mest populære kjøkken: Her er Ikeas nye kjøkken Metod

Produktet endres, navnet består

Ifølge Thommesen er Bestå-skiftet ganske stort, som består at alle gamle varer går ut av sortimentet og nye kommer inn.

Størrelsene vil stort sett være de samme, med unntak av TV-benken som skal endres til 38 fra 32 centimeters høyde, slik at den blir like høy som vegghyllene. Prisene skal også være like, med unntak av der produktet har fått nye funksjoner. Den største forskjellen er imidlertid en fargenyanseforskjell på ny og gammel stamme og dør.

- Produksjonen av gamle stammer og dører er stoppet. Vi anbefaler derfor at de kundene som ikke får kjøpt en komplett løsning på varehuset i dag venter med å handle til de nye artiklene er inne, sier Thommesen.

Det nye systemet har også fått en oppgradering, som soft-close-skuffer, forsterket folie, innpakning og veggfeste, ifølge Thommesen.

Nye Bestå skal være i varehusene fra 1. april, men flere av varehusene vil ha det nye systemet tilgjengelig uken før.

Ikea-TV-en Uppleva selges blant annet i kombinasjon med Bestå TV-benk. Se video av hvordan det gikk da vi skrudde sammen Uppleva / Bestå-systemet.

Informerer i varehus, ikke på nett

BESTÅR IKKE: Et utvalg av dagens Bestå-løsninger.  Foto: IKEA
BESTÅR IKKE: Et utvalg av dagens Bestå-løsninger. Foto: IKEA Vis mer


Frustrerte kunder har kommet (delvis) tomhendte tilbake etter en tur på Ikea for å kjøpe seg det populære TV-benk-systemet. Hverken på nettsiden eller i de utstilte miljøene indikeres det at Bestå slik det er i dag er et utgående produkt.

- Har dere planer om å endre dette, og informere kundene før de handler?

- Siden det fortsatt går an å få mindre løsninger komplett, så har vi ikke orientert om dette på nett. Vi utviklet imidlertid en tydelig kommunikasjon til varehusene, og denne har vært oppe siden november, sier Thommesen.

Salgspersonalet skal altså informere kundene om endringen i varehuset. Men hva med dem som ikke snakker med noen?

- Vi er nå i prosess med å utvide kommunikasjonen, så nett kommer til å inkluderes innen kort tid. Varehuskommunikasjonen vil også tydeliggjøres ytterligere i løpet av den nærmeste tiden.

Den svenske møbelprodusenten lanserer nye produkter og produktserier jevnlig gjennom året, og endringer vil skje underveis. Ifølge Thommesen er det imidlertid ikke planlagt noen større endringer som denne eller Faktum/Metod i år, men neste år kan vi vente oss flere.

Sjekk de smarte løsningene: Se hvordan Dinside-lesere har oppgradert TV-benkene sine

Finn blir din nye bestevenn

Nå blir Ikeas Bestå-system nytt


Dersom du har et Bestå-system i dag, og planlegger å utvide, anbefaler vi å sjekke beholdningen på ditt lokale varehus, så fort som mulig. En av Dinsides journalister har sjekket, og hyllebeholdningen der vi undersøkte er snart borte.

Er det tomt, er det imidlertid ikke sikkert du trenger å bytte ut alt, selv om farger og størrelser nå blir endret, i stedet anbefaler vi å sjekke Finn.no. I skrivende stund får vi 181 treff på Bestå på Finn.no. Noen av dem til svært hyggelige priser, som en TV-benk til 100 kroner eller et vitrineskap til 500.

Har du plutselig litt deler til overs? Siv Endresen har hacket Ikea-møbler i årevis, se de smarte løsningene, og la deg inspirere.

NYTT LIV: Siv Endresen har hacket Ikea-møbler i årevis, her er noen av de smarte løsningene hennes. Foto: ERIK HANNEMANN/SIV ENDRESEN
NYTT LIV: Siv Endresen har hacket Ikea-møbler i årevis, her er noen av de smarte løsningene hennes. Foto: ERIK HANNEMANN/SIV ENDRESEN Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer