Lanserer eNabovarsel:

Nå blir nabovarslingen heldigital

Ny løsning gjør det mulig å sende nabovarsel via Altinn. Mange mener dette er en mye bedre løsning enn å bruke rekommandert post eller e-post.

BYGGEBRÅK: Du må som hovedregel sende nabovarsel dersom du eller andre skal gjøre fysiske arbeider på eiendommen din som er søknadspliktige. En ny tjeneste gjør det mulig å sende nabovarsel elektronisk, noe som er mye lettere enn tidligere løsninger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BYGGEBRÅK: Du må som hovedregel sende nabovarsel dersom du eller andre skal gjøre fysiske arbeider på eiendommen din som er søknadspliktige. En ny tjeneste gjør det mulig å sende nabovarsel elektronisk, noe som er mye lettere enn tidligere løsninger. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Det er veldig positivt med en ordning der nabovarslingen kan skje via Altinn. Før har det blant annet blitt brukt rekommandert post, og det gir både en irriterende tur innom posten og det koster mange penger, sier Henning Lauridsen, direktør for interessepolitikk og jus i Norges Boligbyggerlags Landsforening (NBBL), til Dinside.no.

Norkart har nemlig lansert eNabovarsel, som gjør det mulig å sende nabovarsel via Altinn til 590 kroner per nabovarsel uansett hvor mange mottakere det er. Til sammenligning koster ett rekommandert brev fra 185 kroner, og skal et helt nabolag varsles, blir prisen fort høy.

Elektronisk nabovarsel fra Norkart er godkjent av Direktoratet for Byggkvalitet (DIBK).

Men, når må du sende nabovarsel, og hvordan fungerer eNabovarsel? Svaret på dette og andre spørsmål du brenner inne med, får du videre i saken.

Når må naboene varsles?

Hovedregelen er at det må sendes ut nabovarsel dersom det skal gjøres fysiske arbeider på eiendommen som er søknadspliktige.

- I praksis betyr dette at du må sende nabovarsel dersom du skal sette opp et nytt bygg, gjøre større endringer i eksisterende bygg eller rive et bygg, forklarer Lauridsen i NBBL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer