Støtte opp hageplanter

Nå bør du gjøre dette

Høstvinden kan herje med de høyreiste hageplantene - slik beskytter du dem.

PLANTESTØTTE: Prydbusker, høyreiste stauder og frukttrær kan alle knekke tvert av når høstvinden setter inn for fullt. Derfor må de beskyttes riktig. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: Linn Merete Rognø.
PLANTESTØTTE: Prydbusker, høyreiste stauder og frukttrær kan alle knekke tvert av når høstvinden setter inn for fullt. Derfor må de beskyttes riktig. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Om sommeren strekker de høye staudene og vakre hagebuskene seg mot solen, men når høstens ruskevær begynner å herje, kan plantene lett falle med hodet rett ned i bedet, og i verste fall knekke tvert av.

Så hvordan kan du beskytte dem i høst?

Her får du ekspertrådene.

Binde opp trær og busker

- Det viktigste er å binde opp høye trær og busker slik at vinden ikke får tak i planten. På frukt- og prydtrær som kanskje er mest utsatt for vind, anbefaler vi å sette ned to-tre staurer rundt planten når den plantes, sier Knut Tveit, kategoriansvarlig planter og blomster hos Hageland.

Staurer vil si høye stolper som du da binder treet sammen med strie eller egne gummibånd som selges på hagesentrene.

- På større prydbusker kan man gjøre det samme, men da holder det ofte med én staur som holder hovedgrenene oppe, tipser Tveit videre.

Plantestøtter rundt stauder

Høyreiste, flerårige stauder, må også støttes opp for at ikke vær og vind skal rive dem ned. Da bør du gå til anskaffelse av egnede plantestøtter som blant annet selges på hagesentrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer