Nå bør du refinansiere

Kutt renteutgiftene med tusener, hvert år.

Du har ingen ting å tape på å refinansiere boliglånet, sier Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.  Foto: Colourbox / DnB NOR
Du har ingen ting å tape på å refinansiere boliglånet, sier Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR. Foto: Colourbox / DnB NOR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisene er tilbake på toppnivået fra 2007. Hele prisfallet, både før og i løpet av den verste perioden av fianskrisen, er tatt tilbake av en jevn og trutt oppgang i vår. Men hvor lenge vil det vare?

Ekspertene er uenige på akkurat dette punktet, men ett enes de om: Boligprisoppgangen kan ikke fortsette evig. En av hovedgrunnene til dette, er en ventet renteoppgang i høst. Så med boligpriser på topp og renter på bunn, er vårt beste råd til alle som har boliglån: Nå bør du refinansiere.

For jo større sikkerhet du har for lånet ditt, jo bedre vilkår vil banken gi deg.

Finn det beste boliglånet for deg med vår nye Boliglånskalkulator

Ingen ting å tape

Dette bekrefter Sidsel Sodefjed Jørgensen, forbrukerøknom i DnB NOR.

- Det er ingen risiko ved å reforhandle nå, du har ingen ting å tape, sier Sodefjed Jørgensen til DinSide. - Skulle boligprisene stige videre, kan du jo bare reforhandle igjen.

Reforhandler du lånebetingelsene dine hos din eksisterende bank, vil ikke denne kreve gebyrer. Men i noen tilfeller vil du kanskje måtte bruke noen kroner før du reforhandler. Det varierer nemlig hvilke krav banken har til dokumentasjon for å reforhandle lånet. Noen banker krever at du fremlegger ny takst fra takstmann, noen godtar meglertakst, noen banker lar deg bruke DinSides boligtakstkalkulator, mens andre ikke behøver dette fordi de kjenner området godt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.