Nå bør du selge boligen din

Har du sittet på gjerdet en stund, er dette tiden å selge boligen.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Optimismen er mer enn tilbake på boligmarkedet. Aldri før har boligprisene vært så høye, viser boligbransjens ferske eiendomsstatistikk.

Og det er slutt på den ekstreme forsiktigheten. Glemt er tydeligvis skrekkhistorier om de stakkarsene som satt på to boliger med to boliglån og ikke fikk solgt, midt i finanskrisen.

- Nå kjøper folk før de selger, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF). - Det store spørsmålet er nå hva som skjer med varelageret.

Økonom og analytiker Bjørn Erik Øye er bekymret: Bygges for få nye boliger

Færre boliger til salgs

For det er med boligmarkedet som med alle andre marked: Når tilbudet faller og etterspørselen øker, kan man øke prisen. Antall usolgte boliger på Finn har falt fra 21.671 høsten 2008 til 12.870 i januar i år. I tillegg igangsettes få nye boligprosjekter, noe som vil føre til økt prispress og rift om boligene i de mest populære områdene.

- Vi ser nå at man får solgt boliger som har ligget lenge ute for salg, sier Dreyer.

Høy formidlingstid av boliger kan være et bra tegn, mener NEF-lederen. For det er mange måter å se formidlingstidstatistikken på. Ta for eksempel Tromsø. Der var gjennomsnittlig formidlingstid på boliger som ble solgt i januar på 103 dager. Det betyr ikke nødvendigvis at markedet er tregt. - Det betyr at gamle hyllevarmere nå blir solgt, sier Dreyer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.