Nå eksploderer boligmarkedet

BOLIG: Historisk lav rente har gjort ekspertene samstemte: Alt tyder på boligboom i løpet av 2004. Men er du klar? Her er tipsene for deg som skal kjøpe billig og selge dyrt i 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Tror du på boligboom i 2004?

(Avsluttet)
Ja(48%) 307
Nei(42%) 271
Vet ikke(10%) 62
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er sjelden ekspertene er like enige, men lav rente og lyse framtidsutsikter for Ola Nordmann har klart kunststykket.

Boligprisene vil stige

Statistisk sentralbyrå har anslått at boligprisene vil øke med 6,8 prosent i løpet av 2004. Og SSB er ikke akkurat kjent for å overdrive.

[Ugjyldig objekt (NAV94789)]
[Ugjyldig objekt (NAV90948)]

Forrige gang SSBs modellverktøy spådde boligprisvekst på 6,8 prosent påfølgende år var i slutten av 1999. Fasit for år 2000 ble 14,1 prosent.

Også Norges eiendomsmeglerforbund spår prisøkning, og støtter seg på hyggelig salgsstatistikk. Prisøkningen fra tredje til fjerde kvartal i 2003 ble på rundt 3 prosent - en prisvekst vi ikke har sett maken til siden 1996.

Administrerende direktør Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret mener at prisøkningen i stor grad skyldes et etterslep fra våren 2003, men minner også om at det neppe vil bli bygd flere nye boliger: - Antallet igangsatte nye boliger i 2003 har vært på samme nivå som i fjor. Det skal en vesentlig høyere produksjon til for å dempe en prisøkning i boligmarkedet fremover.

Hva betyr det for deg?

Har du nettopp kjøpt ny bolig kan du glede deg over den lave renta. Er du på boligjakt må du imidlertid regne med at boligene vil bli dyrere jo lenger du venter med å kjøpe. Et viktig punkt i jakten på drømmeboligen er å tilpasse budgivningstaktikken til det stadig hetere boligmarkedet.

For deg som både skal kjøpe og selge i samme marked er det i tillegg viktig å presentere sin egen bolig på best mulig måte. Gjør du hjemmeleksen din grundig kan gevinsten bli betydelig. Triksene som gir kjøperne lyst på akkurat din bolig er mange, og i denne artikkelen viser vi deg hvordan du "styler" badet, stua, kjøkkenet, barnerommet, og hagen.

Trykk her for å se hva din egen bolig er verdt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer