Canal Digitals analoge signaler slokkes

Nå er datoen for slokking av Canal Digitals analoge signaler klar

Har du noen TVer som mottar analoge signaler må du gjøre endringer i september.

KUN DIGITALT: Fra 18. september mister Canal Digitals analogkunder sine TV-kanaler. Da må de over på digitale løsninger. Foto: Shutterstock
KUN DIGITALT: Fra 18. september mister Canal Digitals analogkunder sine TV-kanaler. Da må de over på digitale løsninger. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge vært klart at Canal Digital Kabel skal slokke de analoge signalene, og gå over kun til digital distribusjon av tilbudet sitt.

Det betyr at de kundene som bare har hatt en kabel rett fra veggen og inn i TVen, uten bruk av dekoder eller kortmodul i TVen, nå vil måtte gjøre noen endringer.

Ifølge Canal Digital Kabel er det forsvinnende få som abonnerer kun på analoge signaler. For noen år siden var det snakk om 100.000 analogkunder, men selskapet mener dette tallet er betraktelig redusert.

Det betyr imidlertid ikke at antallet husstander som påvirkes av endringen ikke er høyt.

Canal Digital Kabel har nemlig ingen oversikt over hvor mange av digitalabonnentene som har valgt å benytte seg av analoge signaler i andre rom, for eksempel på soverom eller i kjellerstue.

Skal følges opp

Men de har fortsatt litt tid på seg til å finne ut hva de vil gjøre. De analoge signalene vil være i bruk fram til høsten – nærmere bestemt 18. september.

– Analoge tjenester krever både ressurser og kapasitet. Vi ønsker å frigjøre denne kapasiteten til å gi kundene et bedre digitalt tilbud, sier Birgit Bjørnsen, leder av tv- og bredbåndsdivisjonen i Telenor Norge i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer