Ikea har satt opp prisene

Nå er det blitt dyrere

Ikea bekrefter en global prisøkning på rundt 9 prosent.

ØKER PRISENE: Ikea har de seneste ukene økt prisene på flere varer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
ØKER PRISENE: Ikea har de seneste ukene økt prisene på flere varer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer
Publisert

Har du vært på Ikea den siste tida, har du kanskje lagt merke til at den svenske møbelkjeden har satt opp prisen på enkelte varer. Møbler har i enkelte tilfeller økt med 50 prosent, og tall fra nettstedet Tek.no viser at Ikea har satt opp prisen på nærmere 60 prosent på visse produkter.

Overfor nettstedet sier Ikea at de har gjennomført en prisjustering globalt, som har økt prisene med om lag 9 prosent.

– Vi jobber hardt for å holde prisene våre så lave og stabile som mulig, men vi er ikke immune mot den makroøkonomiske utviklingen. For å sikre at Ikea er rustet, også fremover, må prisene våre justeres for å gjenspeile det økte kostnadsgrunnlaget, sier kommunikasjonsdirektør Helene Løken i Ikea Norge til nettstedet.

Dette er relativt ferske prisøkninger, og kommer etter at Ikea ved nyttår uttalte at de ville heve prisene på en rekke varer de kommende ukene inn i 2022. Visse møbler har økt oppimot 50 prosent i pris, skrev NTB i slutten av desember i fjor.

– For første gang siden kostnadsøkningene begynte å påvirke verdensøkonomien, vil Ikea heve prisene nå de neste ukene. Økningene er globale, men vil variere fra land til land, uttalte en pressekontakt for Ikea i Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer