Nå er det dagen derpå som gjelder

Fra torsdag er det nye spilleregler i boligmarkedet.

PÅ BOLIGJAKT? Fra torsdag må du forholde deg til små endringer i reglene om budgivning. Foto: Colourbox.com
PÅ BOLIGJAKT? Fra torsdag må du forholde deg til små endringer i reglene om budgivning. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 1. juli trår endringene i den nye eiendomsmeglingsforskriften i kraft. For deg som skal kjøpe bolig er det i sær én endring som vil få betydning for deg. Du kan nå vinke farvel til 24-timersregelen, regelen som sier at tidligste frist du kan sette på et bud er 24 timer etter siste annonserte visning.

Nå er fristen du må forholde deg til klokken 12, dagen derpå, som gjelder.

- Dette er en klar forbedring for både kjøper og selger, og også meglere, sier Christian Vammervold Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til DinSide.

En liten forskyvning av tidspunkt vil rett og slett gjøre bolighandelen enklere for alle parter, forklarer Dreyer. For der flere budrunder i dag avsluttes på kveldstid, vil de med de nye reglene ha naturlig avslutningspunkt i løpet av arbeidsdagen. Dette har flere klare fordeler. Det vil ikke kollidere med andre visninger megleren har på ettermiddagen - og det vil være enkelt for megler å sjekke finansiering.

Smart triks for deg som skal by på bolig: Slik slipper du unna å fakse inn budet

Slik virker de nye reglene

Endringen går i enkelhet ut på at alle bud som skal legges inn på en bolig ikke kan ha en kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Det betyr at når siste annonserte visning er lørdag kl 14.00, kan man ikke legge inn et bud med en kortere frist enn påfølgende mandag kl 12.00 (dersom dette da er en virkedag).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer