Nå er det godt å leie

Leiemarkedet er lysere enn på lenge. Men høsten kan bli tøff.

Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe bolig.Prisnedgangen i leiemarkedet er derfor gode nyheter for dem som er på utkikk etter et sted å leie. Foto: Colourbox.com
Det er ikke alle som har mulighet til å kjøpe bolig.Prisnedgangen i leiemarkedet er derfor gode nyheter for dem som er på utkikk etter et sted å leie. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Finn.no viser at det er langt bedre tider i leieboligmarkedet. Det ligger cirka 4.600 uteleieboliger på Finn.no, noe som er drøyt 1.000 flere enn på samme tid i fjor.

Samtidig har leieprisene rast flere måneder på rad. I årets første måneder registrete Oslo kommune den største kvartalsvise nedgangen i leiepriser noensinne i hovedstaden.

- Leieprisene har gått ned tre kvartaler på rad og det er mange boliger til leie, konstaterer daglig leder Lars Aasen i Leieboerforeningen.

Han har tidligere uttrykt stor bekymring for leietakernes situasjon i markedet, men nå er ordlyden mer positiv enn på lenge.

- Det blir spennende å se hva som skjer til høsten. Jeg har spådd at det ikke skal bli så tøft å være leieboerne, men vi vet ikke noe sikkert. Vi er veldig usikre på hvordan det kommer til å gå, sier Aasen til DinSide.

Stille før stormen?

Mye tyder likevel på at det kan bli kamp om leieboligene denne høsten. En av de viktigste forklaringene på dette er den kraftige pågangen av studenter som vil komme denne høsten.

- Det er normalt nå trøkket kommer. De som skal ut på markedet nå vil kjempe om de samme type boligene i attraktive områder, med lavest leiepris. Det er nok mange studenter som vil føle dette er kjempetøft, sier Aasen, som legger til at det naturlig nok er leieboliger i tettsteder og nær populære studiesteder som alltid blir revet vekk først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer