Veggedyr:

Nå er det høysesong for veggedyr

August, september og oktober de mest «populære» månedene.

BLINDPASSASJER: Forsikringsselskapene får ofte et rush av henvendelser om veggedyr etter sommerferien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BLINDPASSASJER: Forsikringsselskapene får ofte et rush av henvendelser om veggedyr etter sommerferien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du holdt deg hjemme denne sommeren, eller våget du deg ut på tur? Kanskje du dro til et «grønt» land når du endelig fikk muligheten? I så fall bør du lese videre. Lite er så kjedelig som å få huset invadert av veggedyr, som man typisk drar med seg hjem via kofferter og klær når man har vært på ferie.

Og det er nettopp nå, etter sommerferien, at forsikringsselskapene forventer et rush av skademeldinger – i august, september og oktober får de tradisjonelt dobbelt så mange henvendelser kontra årets øvrige måneder, ifølge Norsk Hussopp Forsikring.

På ettersommeren i fjor uttalte markeds- og kommunikasjonsansvarlig i selskapet, Inger Kringlebotten, at de fikk daglig telefoner fra fortvilte kunder.

– Veggedyrene formerer seg raskt og kan være kostbare og vanskelige å bli kvitt, derfor bør man ikke utsette å ta tak i problemet, uttalte Kringlebotten.

Slik oppdager du dem

Veggedyr er små parasitter som er rundt 5 millimeter lange. De har en tendens til å slå seg ned i nærheten av senga og lever av å drikke blodet vårt noen minutter hver natt. Det er ikke farlig å bli bitt, men bittene kan gi kløe og hevelser. Annet enn det gjør de ingen skade på bebyggelsen utover avføring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer