Boligpriser

- Nå er det kjøpers marked

Boligprisene steg med 0,8 prosent nominelt forrige måned. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret.

DU KAN GJØRE KUPP: Mange vil kjøpe, men det er også mange boliger til salgs. Det kan være gunstig for deg som skal kjøpe bolig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
DU KAN GJØRE KUPP: Mange vil kjøpe, men det er også mange boliger til salgs. Det kan være gunstig for deg som skal kjøpe bolig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Boligprisene var uendret fra mars til april når man korrigerer for sesongvariasjoner. – Markedet har snudd, nå er det kjøpers marked, ifølge Nordea Norge.

Nominelt steg prisene med 0,8 prosent fra mars til april. Boligprisene er nå 2,2 prosent høyere enn for ett år siden, viser tallene fra Eiendom Norge.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet fortsetter også i april. Så langt i år har det vært mange boliger til salgs over det meste av landet. Samtidig er det også mange boligkjøpere i markedet. Dette skaper et høyt aktivitetsnivå med mange visninger, mange salg og stabil utvikling i boligprisene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Det er mange som vil kjøpe, men det er også mange boliger til salgs, poengterer John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

– Markedet har snudd, nå er det kjøpers marked. Det er mange boliger ute på markedet, og det gjør at kjøperne kan være mer kresne og tilbakeholdne. Derfor kan det ta lenger tid å få solgt, men vi ser at de fleste får solgt innenfor en tidsramme som er forsvarlig, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer