Nå er det ledige håndverkere

Finanskrisen gir direkte utslag på igangsatte byggeprosjekter.

Planlegger du å bygge nytt, bygge på, eller pusse opp, bør du gjøre det nå.  Foto: Colourbox.com
Planlegger du å bygge nytt, bygge på, eller pusse opp, bør du gjøre det nå. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Registrert bruksareal for igangsatte bygg gikk ned med hele 20,3 prosent fra oktober i fjor til oktober i år. Antall igangsatte boliger har falt med 29,9 prosent, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hederlige unntak

Kommunene har registrert over 20 prosent færre påbegynte nye boliger hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Med tre unntak, Aust-Agder, Nord-Trøndelag og Nordland, har alle fylker hatt en markant nedgang. Aller størst har nedgangen vært i Troms og Oppland med 69,5 og 65,0 prosent.

Også hyttemarkedet sliter. Nedgangen i byggeaktiviteten merkes også på fritidsbygg, som inkluderer hytter, garasjer, et cetera, som har falt med 34,3 prosent det siste året.

Finanskrisen har foreløpig ikke satt dype spor i markedet for næringsbygg. Her er det registrert en liten nedgang på 3,1 prosent, fra oktober i fjor til oktober i år. Men ser vi på byggeaktiviteten hittil i år, er det en liten økning, på 5,2 prosent.

Er du en boligvinner?

Gode tider for forbrukere

Hadde det ikke vært for næringsbygg hadde denne statistikken sett mye mørkere ut. Men som privatperson finnes et stort lyspunkt: Nå er det ledige, dyktige håndvekere!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer