Nå er det lettere å leie

Finanskrisen har gitt en flom av utleieboliger.

Mange unge sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Nå er det imidlertid flere leieboliger å velge mellom. Foto: Colourbox
Mange unge sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. Nå er det imidlertid flere leieboliger å velge mellom. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november i år var det 8.477 uteleieboliger på Finn.no. Det er nesten dobbelt så mange som samme tid i fjor, melder nyhetsbyrået Newswire, på vegne av Utleiemegleren.

– Finanskrisen er nok den viktigste forklaringen på økningen. Mange som har forsøkt å selge bolig har gitt opp og leier ut i stedet for å selge med tap, sier Cecilie Stjernløw i Utleiemegleren.

Og det er mange som sliter med å selge boligen. Ferske tall fra eiendomsmeglerbransjen viser at omsetningen av boliger har sunket 46 prosent på ett år.

Det er med andre ord nesten bråstopp i boligsalget, og det bekymrer eiendomsmeglerbransjen.

- Liknende stopp i boligsalget tror jeg ikke jeg har sett maken til, sa nestleder Thorbjørn Ek i Eiendomsmeglerforetakenes Forening tidligere denne uken.

Kalkulator: Bør du eie eller leie?

Ber folk vente

Eiendomsmeglere håper at potensielle boligkjøpere hopper ned fra gjerdet, og slår til. Men når det nesten daglig rapporteres om at boligprisene vil fortsette å synke betraktelig, er det kanskje ikke rart at mange er avventende til å oppfylle boligdrømmen.

– For de som ikke har bolig og skal inn på boligmarkedet, er det nå smartere å leie. Boligprisene skal videre ned og verdifallet kan derfor bli stort, sier økonom Carsten O. Five til Newswire.

Les også: Tror boligprisene vil synke 12 prosent i 2009

Får ikke boliglån

Dessuten er det mange som ønsker seg inn på boligmarkedet, som ikke klarer å få lån fra banken. I går gikk sentralbanksjef Svein Gjedrem ut og oppfordret bankene til å lette på utlånskravene.

- Det er viktig at norske banker nå ikke strammer inn for mye på utlånene, fordi det kan bidra til å forsterke nedgangen i norsk økonomi, sier Gjedrem.

Les mer: Gjedrem ber bankene om å åpne pengesekken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer