Gjør boligen vinterklar

Nå er det tid for å fjerne denne

Dersom du eier en bolig er det en hel del du bør gjøre klart nå, før det blir for kaldt ute.

VINTERSIKRE BOLIGEN DIN: Det er flere ting man må huske på for å vintersikre boligen sin. Blant annet en smørbrødliste du bør huske nå når du fjerner vannslangen fra utekrana. Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lite som må på plass før vinteren melder sin ankomst, dersom du er huseier. Alt fra å kople av vannslangen, sjekke taket og tømme takrenna for høstløv, til å ta inn utemøbler og planter som ikke er hardføre.

Utekrana

Det er utekrana som får skylden for mange av frostskadene som oppstår i løpet av vinteren.

– Årsakene til frostskadene i hus, hytter og bedrifter er flere, men en del glemmer dessverre å skru igjen vanntilførselen til utekrana. Da fryser vannet i rørene under frost, og isproppen forplanter seg videre innover i rørsystemet. Rørbrudd kan skje rått og brutalt, med kjelleren full av vann på noen minutter, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Det man fort kan glemme, er at man ikke bare bør fjerne vannslangen fra utekrana. Det er nemlig flere ting man bør huske på.

Fra utsida må man både fjerne hageslangen og tømme den for vann, men også skru av krankoblinga mellom utekrana og slangen.

I tillegg forteller Clementz at selv om veldig mange boliger har frostsikre kraner, bør man uansett skru igjen stoppekrana fra innsida av boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer