Nå faller boligprisene

Men langt mindre enn normalt.

Flere budgivere, men færre bud per solgte bolig i november.  Foto: Colourbox.com
Flere budgivere, men færre bud per solgte bolig i november. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisveksten synes å ha tatt en pause. Etter en marginal nedgang i oktober, falt prisene med ytterligere 0,2 prosent i november, viser ferske tall fra meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Dette ifølge Aftenposten.

Det er imidlertid ikke snakk om noe boligpriskrakk. Prisene faller langt mindre enn normalt, korrigert for sesongvariasjoner er prisene nå en halv prosent høyere enn for en måned siden. Og prisene er 8,5 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Det er rekkehus som trekker ned; de falt med 0,5 prosent i snitt. Eneboliger falt med 0,4 prosent i november, mens snittprisen på leiligheter står på stedet hvil.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på grunnlag av data fra Finn.no, på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Hvor mye er boligen din verdt?
Finn ut med vår boligpriskalkulator

Prisfall i borettslag

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,3 prosent i november. Dette til tross for at antall budgivere per bolig økte med 0,1. I snitt var det to budgivere med i hver budrunde. Antall bud per bolig falt imidlertid med 0,2 til 4,1 per solgte bolig.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris var på 24.636 kroner, ned fra 25.336 i oktober. I løpet av det siste året har prisene steget med 9,7 prosent. På samme tid i fjor var kvadratmeterprisen 22.450 kroner.

- Etter prisoppgang de tre foregående månedene og en sterk prisvekst hele året sett under ett er en korreksjon av prisnivået i november ikke helt uventet. Det er imidlertid fortsatt bra aktivitet i markedet, og omsetningen av borettslagsleiligheter har vært god. Det er solgt flere boliger i november enn i oktober i år, og flere boliger enn tilsvarende måned de tre siste årene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Prisene i Obos, Norges største borettslag, falt med 0,6 prosent i november. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris er nå 37.149 kroner, 11 prosent høyere enn november i fjor. Hittil i år har prisene på Obos-boliger steget med 12,3 prosent.

– Det har vært en svak prisnedgang i november etter en prisoppgang i oktober. Prisnedgangen er en naturlig utflatning etter en kraftig prisstigning gjennom året, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer