Nå faller boligprisene

Men langt mindre enn normalt.

Flere budgivere, men færre bud per solgte bolig i november.  Foto: Colourbox.com
Flere budgivere, men færre bud per solgte bolig i november. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligprisveksten synes å ha tatt en pause. Etter en marginal nedgang i oktober, falt prisene med ytterligere 0,2 prosent i november, viser ferske tall fra meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk. Dette ifølge Aftenposten.

Det er imidlertid ikke snakk om noe boligpriskrakk. Prisene faller langt mindre enn normalt, korrigert for sesongvariasjoner er prisene nå en halv prosent høyere enn for en måned siden. Og prisene er 8,5 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Det er rekkehus som trekker ned; de falt med 0,5 prosent i snitt. Eneboliger falt med 0,4 prosent i november, mens snittprisen på leiligheter står på stedet hvil.

Meglerbransjens månedlige boligprisstatistikk er utarbeidet av Econ Pöyry på grunnlag av data fra Finn.no, på vegne av Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening.

Hvor mye er boligen din verdt?Finn ut med vår boligpriskalkulator

Prisfall i borettslag

Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,3 prosent i november. Dette til tross for at antall budgivere per bolig økte med 0,1. I snitt var det to budgivere med i hver budrunde. Antall bud per bolig falt imidlertid med 0,2 til 4,1 per solgte bolig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer