Nå får du annonsere boligen på nett

Eiendomsmeglernes monopol skal brytes.

Faksimilie: Finn.no
Faksimilie: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Private boligselgere skal nå få annonsere boligen sin på de store nettportalene uten å gå via megler. Det blir resultatet om en ny forskrift som nå er til høring blir vedtatt. Det er Fornyings- og administrasjonsdepartementet som foreslår endring i reglene, skriver Teknisk Ukeblad.

Bakgrunn: Konkurransetilsynet tilråder å åpne for privatpersoner på Finn.no

Meglermonopol

De store nettportalene Finn.no, Tinde.no, Zett.no og Ny.no har tidligere nektet enkeltpersoner tilgang til å annonsere bolig. Kun aktører med eiendomsmeglerbevilgning har fått anledning til å annonsere.

– Hvis folk ønsker å selge boligen sin selv, blir det helt galt å stenge dem ute fra den kanskje viktigste markedsplassen, nettportalenes annonsesider, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en pressemelding.

Blir den nye forskriften vedtatt i sin helhet, åpnes det også for at andre aktører kan annonsere for tjenester i tilknytning til salg av boligen.

– Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier Grande Røys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer