Nå får du annonsere på finn

Det blir billigere, men mer jobb for dem som skal selge selv.

Fra første januar neste år, kan du selv selge boligen din på Finn.no. Foto: Finn.no
Fra første januar neste år, kan du selv selge boligen din på Finn.no. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken vedtok fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys en forskrift som forbyr nettportalene å stenge noen ute. Vedtaket gjelder fra 1. januar 2010. De største nettportalene, som finn, tinde og zett har allerede åpent for at privatpersoner kan selge blant annet løsøre, biler og båter, men boligannonsene har hittil vært stengt.

- Vi vil gjøre det enklere for boligeieren å selge huset sitt selv og dessuten åpne for at andre aktører kan tilby folk tjenester når de vil selge boligen. Dette vil kunne føre til større konkurranse og lavere priser, noe som er til fordel både for selgere og kjøpere, sier Grande Røys i en pressemelding.

Internett er i dag kanskje den viktigste markedsplassen for kjøp og salg av boliger, og nettportalenes praksis har gjort det vanskelig for boligeierne å selge sine boliger uten å benytte tradisjonelle eiendomsformidlere, heter det videre i pressemeldingen.

Meglerne tar grep: Vil starte egen Finn-konkurrent

- Positivt, men utfordrende

I mars skrev DinSide om at fornyings- og administrasjonsdepartementet ville gå inn for at alle burde få annonsere sine boliger til salgs på nett i de samme nettportalene som meglerne benytter. Også Konkurransetilsynet har gått inn for at private burde få tilgang til Finn og Tindes boligportaler. Og i juli sluttet også Forbrukerrådet seg til dette. Forbrukerombudet er en av de aktørene som har jobbet lengst for at også privatpersoner kan avertere for boligen sin på nettportalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.