Nå får du dyrere strøm

Vil øke avgiften på elektrisk kraft

Avgiften på elektrisk kraft økes med omtrent ti prosent, fra 11,61 til 12.73 øre per kWh. Foto: colourbox.com
Avgiften på elektrisk kraft økes med omtrent ti prosent, fra 11,61 til 12.73 øre per kWh. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du strømprisene er høye? Nå blir de enda dyrere. I Statsbudsjettet for 2014 foreslår regjeringen å øke strømagviften med 1,12 øre per kiloWattime (kWh) utover prisjustering. I dag er satsen på 11,61 øre per kWh, og ny avgift vil bli 12,73 øre.

Dette tilsvarer en økning på knappe ti prosent.

– Avgiften er i hovedsak fiskalt begrunnet, men skal også bidra til å begrense forbruket av elektrisk kraft, heter det i Statsbudsjettet.

Strømagviften vil med ny sats likestilles med avgiften på lett fyringsolje.

Betaler du for mye for strømmen? Finn billigste leverandør med vår strømkalkulator

Dette betaler du for i strømregningen

Dyrt eller billig, høy eller lav regning, du betaler for langt mer enn eget strømforbruk gjennom strømregningen. Innbakt i regningen er flere utgifter og avgifter, som strømavgiften. Avgift på elektrisk kraft ble innført i 1951, og betales for all kraft som leveres i Norge, uavhengig om den er produsert i Norge eller i utlandet.

Les mer: Dette dekker strømregningen

I tillegg til kWh-prisen kommer nettleie, som skal dekke det lokale nettselskapets kostnader til strømtransport, samt kostnader til bygging, drift og vedlikehold av strømnettet. Merverdiavgift og forbruksavgift på strømmen du bruker faktureres med denne.

Spotpris, fastpris eller variabel strømpris? Dette betyr de ulike strømavtalene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer