Nå får du full BSU-pott i Skandiabanken

Nå kan du spare full pott på BSU-konto i Skandiabanken.

Nå får du satt inn full pott også hos Skandiabanken og Sparebank1.  Foto: Colourbox.com
Nå får du satt inn full pott også hos Skandiabanken og Sparebank1. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har tildligere skrevet om de nye beløpsgrensene for Boligsparing for Ungdom (BSU) fra årsskiftet 08-09. Årlig maksimumsbeløp er hevet til 20.000 fra 15.000 kroner, og totalbeløpet er hevet til 150.000 fra 100.000 kroner.

En sperre i IT-systemet på de gamle grensene, førte imidlertid til at ikke alle bankers systemer tillot kunder å sette inn maksbeløpet i begynnelsen av januar, blant dem Skandiabanken, Sparebank 1-gruppen, samt flere lokale sparebanker.

Les mer: BSU-sommel fra Skandiabanken

Årvåkne bankkunder

Allerede første uken i januar fikk DinSide flere henvendelser fra lesere som ikke fikk satt inn maksbeløpet på BSU-konto.

- Selv med bare noen ukers forsinkelse har flere BSU-kunder, som ønsket å sette inn høyere sparebeløp, tatt kontakt og purret på endring. Det er positivt at folk har et så aktivt forhold til sparepengene sine, og er bevisst hvor de får best rente, skriver Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken i en e-post til DinSide.

Her får du billigst førstehjemslån - akkurat nå

Han forteller at endringene i bakenforliggende IT-systemer måtte gjennomføres hos deres leverandør, før kundene kunne spare etter de nye og høyere beløpsgrensene, og at dette nå er på plass. Så nå kan alle BSU-sparere fint øke det årlige sparebeløpet til sin BSU-konto opp til kr 20.000, etter gjeldende nytt regelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer