Nå får du glitrende fugemasse

Det er ingen som har bestemt at fugemasse skal være grå eller hvit.

Kerapoxy Design fugemasse kommer i 15 farger som kan blandes med sølv- eller gullglitter for en glitrende effekt. Foto: Mapei/DinSide
Kerapoxy Design fugemasse kommer i 15 farger som kan blandes med sølv- eller gullglitter for en glitrende effekt. Foto: Mapei/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange ting å ta stilling til når baderommet skal pusses opp. Når toalettet er plassert, baderomsporselen funnet, størrelse og farge på fliser valgt, og man endelig har funnet ut hvilket armatur man skal ha i dusjen: Hånden i været de som ofrer fugefargen en tanke?

Dette bør du vite om ditt nyoppussete baderom

Sier du ingen ting, får du mest sannsynlig en variant av den lyse, grå fugemassen. Du kan selvfølgelig velge den aktivt også, men vi har mer enn en ørliten anelse om at det sjelden er tilfelle. Unntaksvis ser vi nyoppussete baderom der eierne stolt forteller hvor lenge de måtte lete for å få fatt i hvit eller mørkegrå fugemasse.

Valg av fugemasse i en annen farge enn standardfargen begrunnes gjerne med at fugemassen ikke skal synes så godt. Hvit fugemasse mellom de hvite flisene, for eksempel. Er dette motivasjonen når du skal pusse opp, foreslår vi at du klikker deg videre til neste sak. For glitterfugemassen fra Kerapoxy Design er laget for å synes. Godt.

Se også disse fantastiske flisene. Vi har aldri sett maken!

Fremhever fugene

Glittereffekten kommer ekstra godt frem om du kombinerer fugemassen med glassmosaikkfliser. Foto: Mapei
Glittereffekten kommer ekstra godt frem om du kombinerer fugemassen med glassmosaikkfliser. Foto: Mapei Vis mer


Her er det nemlig noen som har laget produkter for deg som vil fremheve fugene - eller linjene som lages med fugene. Fugemassen har en transparent effekt, og kommer i 15 ulike farger som du kan blande med gull eller sølv - alt ettersom. Glittereffekten i fugemassen skal komme ekstra godt frem om du bruker den sammen med glassmosaikk. Fargene kan også blandes med hverandre, så her har du mange muligheter. Du må heller ikke blande med glitter, om du synes det blir litt for voldsomt.

Du kan se effekten og hvordan man legger den i videoen under, men merk at den dessverre er på russisk.


Til tross for det noe skjøre utseendet, er det ikke et tulleprodukt. Det er en to-komponents epoksyfugemasse, som kan brukes både inne og ute. Den kan også fint brukes i våtsonen i våtrom. Den kan også brukes som lim, men skal det ikke synes ville vi nok gått for et litt enklere alternativ.

Du får kjøpt den glamorøse fugemassen fra en rekke ulike fliseforhandlere, blant annet Modena, Right Price Tiles og Norfloor. Priseks: 537 kroner for tre kilo fra Norfloor, i tillegg kommer glitteret. På den britiske nettsiden lilleytileandstone får du en fin oversikt over de ulike fargekombinasjonene. Kontakter du leverandøren Mapei kan du få nærmeste forhandler.

Les også: Skrubber du badet ditt gammelt?

Stygge fuger?

Med denne smarte pennen kan du rett og slett male over misfargete fuger. Foto: Produsenten/Ifi.no
Med denne smarte pennen kan du rett og slett male over misfargete fuger. Foto: Produsenten/Ifi.no Vis mer


Én ting er når du skal pusse opp, men hvordan fikser du de skitne fugene? Det hjelper ikke å vaske flisene skinnende rene, dersom fugene først har antatt en skittengul farge. Du kan skrubbe så mye du vil, men baderommet vil se skittent ut, uansett. Coca-Cola skal riktignok kunne hjelpe, men det er grenser for hvor inngrodde flekker det søte vidundermiddelet kan fikse.

Heldigvis finnes det en smart løsning: fugepennen Plasti-kote fra Alanor. Den ser ut som en helt vanlig sprittusj, og inneholder rett og slett en maling som dekker over misfargingen, i tillegg til å forsegle fugene slik at de ikke så lett blir misfarget igjen.

Vær føre var: Impregnerer du fugene med jevne mellomrom er de mye lettere å holde rene. Velger du en fugeimpregnering med fuktsperre sikrer du deg også mot mugg- og råteskader bak flisene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer