Nå får du sparepærer uten kvikksølv

Nye og mer miljøvennlige sparepærer fra Megaman.

True Green-pærene fra Megaman inneholder ikke flytende kvikksølv, og selve pæren er dekket med et silikonbelegg, slik at den ikke knuser så lett. Foto: Produsenten
True Green-pærene fra Megaman inneholder ikke flytende kvikksølv, og selve pæren er dekket med et silikonbelegg, slik at den ikke knuser så lett. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sparepæren er, som navnet jo mer enn indikerer, et strømbesparende produkt. Men selv om de bidrar til å kutte strømforbruket, er de ikke nødvendigvis miljøvennlige.

Heller ikke LED-pæren er miljøvennlig, viser ny amerikansk studie.

Skadelige tungmetaller

Kvikksølv og bly fører til at sparepærer flest utgjør en fare for miljøet etter at de har gjort nytten som lyskilde. Kvikksølvet utgjør dessuten en helserisiko dersom du skulle være så uheldig å knuse en sparepære, og du anbefales å åpne vinduer og forlate rommet i minst 15 minutter, dersom dette skulle skje. Lyspærer med flytende kvikksølv utgjør også et miljø- og avfallsproblem dersom de ikke blir levert som spesialavfall.

Med de nye True Green-sparepærene fra Megaman, skal denne faren være en saga blott. Ikke bare er sparepæren fri for kvikksølv, selve pæren er dekket med et tynt silikonbelegg som skal forhindre at den knuser.

– Det åpenbart unike med disse sparepærene er at de ikke inneholder flytende kvikksølv. Dette fjerner faren for giftige utslipp dersom pæren knuses, sier daglig leder for Nortronic AS, Rune Vidar Nordum, som er distributør av Megaman lyspærer i Norge, i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer