Nå forsvinner denne varmepumpe-støtten

Varmepumpe-støtte er en av støtteordningene som forsvinner eller endres fra 1. april.

SLUTT PÅ ENOVA-STØTTE: Fra 1. april er det slutt på støtte til luft-vann og avtrekksvarmepumpe. Ifølge Enova er det ikke lenger behov for støtte for dette, og de vil heller bruke mer penger på energioppgradering av bygningskroppen. Varmepumpeforeningen Novap er veldig uenige i Enovas belutning, og hevder det fremdeles er behov for støtte for at folk skal velge varmepumpe. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch
SLUTT PÅ ENOVA-STØTTE: Fra 1. april er det slutt på støtte til luft-vann og avtrekksvarmepumpe. Ifølge Enova er det ikke lenger behov for støtte for dette, og de vil heller bruke mer penger på energioppgradering av bygningskroppen. Varmepumpeforeningen Novap er veldig uenige i Enovas belutning, og hevder det fremdeles er behov for støtte for at folk skal velge varmepumpe. Foto: Mitsubishi Electric Europe B.v. Norwegian Branch Vis mer
Publisert

Enova har mange støtteordninger for energitiltak både for privatpersoner og for bedrifter. Privatpersoner kan søke og få penger tilbake for energitiltak hjemme, enten du oppgraderer boligen eller bygger ny bolig.

Disse støtteordningene evalueres kontinuerlig og fra 1. april er det flere støttetiltak som fjernes, blant annet støtte til to varmepumpetyper.

Dette endres fra 1. april

Det er flere støtteordninger som kuttes fra 1. april. Det betyr at dersom du har planer om å benytte deg av disse, eller er i gang med noen av disse tiltakene, lønner det seg å skyte fart på jobben:

Det er nemlig slik at for å få støtten godkjent, må tiltakene være ferdig gjennomført, dokumentert med faktura og søknad må være registrert og innsendt i Enovas elektroniske søknadsportal seinest 31. mars 2020.

Disse tiltakene endres fra 1. april 2020:

  • Støtten fjernes til luft-vann-varmepumpe og avtrekksvarmepumpe.
  • Maksimal støtte til balansert ventilasjon endres fra 15.000 kroner til 10.000 kroner
  • Den faste støttesatsen til solfanger endres fra 10.000 kroner til 5.000 kroner. Satsen på 200 kroner per kvadratmeter opp til 25 kvadratmeter opprettholdes
  • Den faste støttesatsen til elproduksjon endres fra 10.000 kroner til 7.500 kroner. Satsen på 1.250 kroner per installert effekt opp til 15 kW opprettholdes

- Ment for å skape tilbud og etterspørsel

Hva er så grunnen til at Enova nå fjerner støtten til luft-vann og avtrekksvarmepumpe? Ifølge informasjon på Enovas nettsider er dette to av de mest populære energitiltakene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer