Nå har Altibox blitt ny

Får du TV-signalene dine fra Altibox? Da lover selskapet deg en ny TV-opplevelse når du skrur på TV-en etter tirsdag morgen.

SLIK VAR DEN GAMLE: Når du skrur på TV-en din i ettermiddag  har utseendet forandret seg. Foto: ØYVIND PAULSEN
SLIK VAR DEN GAMLE: Når du skrur på TV-en din i ettermiddag har utseendet forandret seg. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Irriterte du deg over at TV-signalene fra Altibox var borte natt til tirsdag? Vel, det har heldigvis en naturlig forklaring. I løpet av natten oppdaterte nemlig selskapet sin TV-portal, og både live-TV og opptakene du har lagret på PVR-en var utilgjengelig i perioden. Men hva er det egentlig som er nytt?

Ja, skal man tro Altibox er oppdateringen «startskuddet for neste generasjons TV-opplevelse», og med det er de altså like ubeskjedne som konkurrentene er når de lanserer nye løsninger.

SE NYHETENE FRA Canal Digital Parabol, Get og Canal Digital Kabel

Dette er nytt

Altibox var tidlig ute med å la kundene se TV-innhold på iPad, men det er de ikke alene om lenger. I tillegg til de overnevnte aktørene, lar også RiksTV deg styre TV-innholdet via en ny iPad-app som ble lansert i forrige uke.

Denne gangen er det altså opplevelsen når du sitter foran TV-alteret i stua som har vært i fokus for selskapets 310.000 kunder.

Målet har ganske enkelt vært å gjøre det enklere for kundene å finne fram til det innholdet og funksjonene de bruker mest.

Stikkordene Altibox bruker er derfor nytt design med store ikoner, enklere og tydeligere TV-opptak, og en ny og forbedret programguide (=EPG).

Legg spesielt merke til at den nye portalen nå kan åpnes over alle andre tjenester, uten at du må gå helt ut til hovedmenyen som tidligere. Det er også gjort til et poeng at hovedmenyen ofte er på venstre side, mens innholdet vises til høyre.

LES OGSÅ: Her er de nye dekoderne og ruterne til Altibox

Se bilder av den nye portalen her:

Altibox har i tillegg slengt på en ny radio-app, og har endelig også oppgradert peis- og akvariebildet til HD-oppløsning.

Det er imidlertid en nedtur å konstatere at den nye TV-portalen ikke har HD-oppløsning, den vises altså fortsatt i SD-oppløsning.

Dette skyldes at eksisterende HD-dekodere ikke har kapasitet til å kjøre et HD-grensesnitt.

Men når noen ikoner blir større og tydeligere, har også lite brukte funksjoner blitt fjernet.

Her er funksjonene som har blitt fjernet

I følge nettsidene til Altibox, har de fjernet «den innebygde nettleseren, epost-visningen, web-kamera, Min side, lokal-TV kiosker (de lokale kanalene finnes selvsagt ennå), visning av bilder fra Memory-tjenesten, spesialløsninger for bedrift og borettslag, nyhetsliste, vær og spill».

Forklaringen er ganske enkelt at brukerundersøkelser og statistikkene til Altibox viste at funksjonene kun ble brukt av et fåtall av kundene. I tillegg er det noen funksjoner som er mer egnet til å vises på nettbrett eller mobiltelefon, og dette gjaldt blant annet nyhetsoversikten.

Mer informasjon får du på nettsidene til Altibox, inkludert videoer som viser det nye designet i praksis.

SE NYHETENE FRA Canal Digital Parabol, Get og Canal Digital Kabel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer