Nå kan alle få automatiske strømmålere

Lanserer ny kommunikasjonsløsning for automatiske strømmålere.

Ny teknologi skal muliggjøre automatiske strømmålere over hele landet. Foto: Colourbox.com
Ny teknologi skal muliggjøre automatiske strømmålere over hele landet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En splitter ny norsk oppfinnelse gjør det mulig for alle å få automatiske strømmålere (AMS), selv i områder der geografien tidligere har skapt utfordringer. For teknologien har hittil ikke gitt rom for slike løsninger i alle kriker og kroker av landet.

AMS, eller smarte strømmålere som de også kalles, er automatiske strømmålere som rapporterer tilbake til strømselskapet for deg akkurat hvor mye strøm du bruker - og når du bruker den. Slik kan du selv regulere strømregningen ved å spare på strømmen når den er dyrest - og bruke den i perioder av døgnet der den ikke koster så mye.

De fleste kan få AMS i dag, men det kan lønne seg å vente. Se hvorfor.

Innføres i 2017

Nyttig på DinSide:

0)
 • Finn billigste strømleverandør for deg med vår strømkalkulator
 • Spotpris, variabel pris eller fastpris? Se vår miniguide

 • Norges Vassdrags- og Energidirektorat vedtok i juli i år at alle norske strømkunder skal ta AMS i bruk innen 1. januar 2017. Men værharde, grisgrendte strøk har skapt utfordringer for innføring over hele landet.

  Det skandinaviske telecomselskapet Ice.net har i samarbeid med energiløsningsleverandøren Landis+Gyr og AMS-kommunikasjonsleverandøren Xemex lansert en ny kommunikasjonsløsning med smarte strømmålere i Norge. Dette gjør det mulig å tilby systemet til alle strømkunder, uansett om de bor innerst på vidda, ytterst i havgapet eller andre steder der ingen kunne tro at noen kunne bruke AMS.

  Den nye løsningen skal altså hjelpe energiselskapene å kommunisere med sine smarte strømmålere, uavhengig av målernes geografiske plassering. Resultatet er en kommunikasjonsløsning som dekker både kyststrøk, fjellandskap og landlige områder så vel som byer og urbane strøk i Norge. Løsningen vil presenteres og demonstreres på Metering Europe 2011 i Amsterdam, Europas største messe innenfor AMS.

  Få kontroll over strømforbruket: Vi har testet Energy Elite strømforbrukmåler

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer