Nå kan de starte boligjakten

Det er slett ikke umulig å få lån i norske banker.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da huseieren satte opp husleien til familien på fire, tok Catrin (35) kontakt med DinSide for å søke råd. Hun og samboeren ønsket å kjøpe bolig, men var usikre på om det ville la seg gjøre med en fulltidsstudent og to små barn i husholdningen.

- Jeg studerer psykologi og har tre år igjen av studiet. Derfor var jeg spent på om vi ville få lån. Samtidig betaler vi jo like mye i leie i dag som det vi vil betale i lån og avdrag på det lånet vi tar opp, sier Catrin.

Nå får den glade familien lån i DnB NOR, og det var slett ikke så vanskelig som Catrin hadde fryktet.

- At bankene ikke låner ut penger, stemmer ikke for vår del. Vi gir fortsatt lån – og også mellomfinansiering og førstehjemslån, sier Frode Martinsen, finansrådgiver i DnB NOR.

Han har behandlet familiens lånesøknad og gitt dem grønt lys for å kjøpe en bolig for inntil 1,8 millioner kroner.

Eie eller leie bolig? Prøv vår kalkulator

Skaffet medlåntaker

- Catrins studieforhold gjorde at de måtte ha hjelp av en tredjepart, en medlåntaker. Hvis det hadde vært snakk om bare måneder til hun var ferdig studert, kunne saken vært en annen, sier Martinsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer