Nå kan du få momsrabatt på støvsugeren

Electrolux gir 20 prosent rabatt på sine nye miljømodeller, men tilbudet er tidsbegrenset.

VRAKPANT: Få avslag tilsvarende momsen om du bytter ut din gamle støvsuger med en ny energivennlig fra Electrolux. Foto: ELECTROLUX
VRAKPANT: Få avslag tilsvarende momsen om du bytter ut din gamle støvsuger med en ny energivennlig fra Electrolux. Foto: ELECTROLUX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. september i år vedtok EU et forbud mot å produsere eller importere støvsugere som trekker mer enn 1.600 Watt.

I anledning det nye støvsugerforbudet gir den svenske Elektronikkprodusenten Electrolux nå momsrabatt om du kjøper en ny miljøvennlig støvsuger fra dem som tilfredsstiller EUs krav.

– Forbrukere bør slippe å betale moms for grønne valg, sier kategorisjef for småelektrisk, Nina Lorentzen i Electrolux Norge.

Hvor stor er rabatten? Derfor gir momsrabatt 20 og ikke 25 prosent avslag

Kun rabatt lørdag

SKEPTISK: Nina Lorentzen opplever at mange er skeptiske til reduksjonen i antall Watt, men fastslår at det ikke skal ha noen betydning for de nye støvsugernes yteevne. Foto: ELECTROLUX
SKEPTISK: Nina Lorentzen opplever at mange er skeptiske til reduksjonen i antall Watt, men fastslår at det ikke skal ha noen betydning for de nye støvsugernes yteevne. Foto: ELECTROLUX Vis mer


I motsetning til momsrabatten på frukt og grønt norske forbrukere har kunnet venne seg til på Kiwi, har ikke Electrolux planer om å sponse støvsugerkjøp i all fremtid.

Dette er altså en engangsrabatt.

Tilbudet gjelder kun lørdag 18. oktober i år, men til gjengjeld får du samme rabatt i alle norske butikker. Dette gjelder også nettbutikker, forteller Finn Aagard, pressekontakt for Electrolux til Dinside.

Rabatten, tilsvarende 20 prosent av veiledende pris, tilbakebetales på din konto når bilde av kjøpskvittering (med dato 18. oktober) og nødvendige personopplysninger er lastet opp til et skjema på Electrolux' nettsider. Du kan også sende inn tilsvarende opplysninger på epost.

Tidsfrist for registrering er satt til 1. november.

Se hva som bor i støvsugerposen

Dette er støsugerreglene

Som nevnt over skjerpes kravene til støvsugeres energiforbruk. Det betyr imidlertid ikke at støvsugerene nå blir dårligere. Det stilles nemlig også klare krav til oppsugingsevne som skal være på minimum 70 prosent på tepper, og 95 prosent på harde gulv.

– Kravene synliggjør betydningen av yteevne og energiforbruk, sier Lorentzen.

MER ENERGIVENNLIGE: Electrolux presenterte sine nye og mer energivennlige støvsugere på den store elektronikkmessen IFA i Berlin tidligere i høst.  Foto: ELISABETH DALSEG
MER ENERGIVENNLIGE: Electrolux presenterte sine nye og mer energivennlige støvsugere på den store elektronikkmessen IFA i Berlin tidligere i høst. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Innskjerpingen av krav til støvsugere er det siste i rekken forbud og begrensninger for å begrense europeeres strømforbruk. Tradisjonelle glødelamper er for lengst på vei ut, og også store varmtvannstanker trues av EUs økodesigndirektiv.

I motsetning til glødelampeutfasingen er teknologien i forkant av forbudene denne gang. Norske forbrukere velger allerede energieffektivt. Alle Elkjøps bestselgende støvsugere mer enn tilfredsstiller de nye kravene, har Øystein Andre Schmidt i Elkjøp tidligere sagt til Dinside.

MERK: Eksisterende støvsugere vil forøvrig ikke bli ulovlig å bruke, eller kjøpe om butikkene har noen på lager. Det er produksjon og import som forbys.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer