Nå kan du gå til sengs med Helena Christensen

- og det til inntekt for en god sak.

Publisert
Sist oppdatert

Den danske supermodellen Helena Christensen har flere strenger å spille på enn sitt vakre ytre. I tillegg til en suksessfull modellkarriere er hun en habil fotograf, hun driver en interiør- og klesbutikk i New York - og hun har fått prøve seg som designer for den britiske møbelkjeden Habitat.

De av dere som måtte følge med på reklamer i ukepressen, vil kanskje også ha fått med seg at Christensen nå er det svenske klesmerket Odd Mollys ansikt utad. Og i en spennende nysatsing fra Bærumsfruenes favorittklesmerke har hun nå designet et sengesett, der deler av inntekten går til CCPI - en interesseorganisasjon som tar vare på de glemte ofrene etter ulykken på kjernekraftverket i Tsjernobyl i 1986.

Så hva synes vi?

Vi har ikke sett selve sengesettet, men vi har fått se og føle på stoffprøver. Dette er ikke sengetøyet for deg som liker å gå til sengs i nystrøket og nystivet bomull av den fineste egyptiske sort - men for deg som ville hamstret sengetøy i lin, dersom dette var vidt tilgjengelig. Sengetøyet er i hundre prosent bomull, og mykt og godt å ta på - selv om det ser ut som det er litt røffere vevd enn det som er vanlig for sengetøy. Designet er pent, om enn ikke grensesprengende, og denne journalisten blir mer enn fornøyd dersom julenissen skulle finne på å legge et slikt sett under treet i år. (Ja, det var et hint.)

For hvert sett som selges går 25 dollar til CCPI.

Flere lekre designersengetøy - som kun du har glede av - finner du her.

Det har gått sport i å selge produkter der hele eller deler av inntekten går til en god sak. Nå i oktober har du kanskje lagt merke til alle de rosa produktene som er til salgs til inntekt for brystkreftsaken? Fra toalettpapir til skjerf og designer T-skjorter, den rosa fargen går som en rød tråd i butikkene denne måneden.

Felles for disse produktene er at det er små og ikke så dyre gjenstander, og de henvender seg stort sett til kvinner. Project Red-Initiativet er et annet, med en litt annen tilnærming. Her selges røde variasjoner over eksisterende produkter, til inntekt for Aids-bekjempelse i Afrika.

Les også: Veldedighetsshopping øker forbruket.

Sengetøyet kommmer for salg våren 2010 - med en limited edition før jul i år. Prisen starter på 1.995 svenske kroner for et enkelt dynetrekk (150x210 cm) pluss putetrekk til 2.595 kroner for en dobbeltdyne (85,83x85,83") samt to putetrekk, og kan bestilles fra Odd Mollys nettsider. Toget har dessverre gått for julegavene, men det er mulig å høre med Odd Molly-forhandlere direkte.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer