Nå kan du gjøre boligkupp

DYPDYKK: Både kjøpere og selgere av bolig bør som vanlig forberede seg på prisnedgang i høst. Her er våre råd.

Publisert
Sist oppdatert

Siden vi meldte i fra om det ventede boligprisfallet i 2002 - og fikk rett - har vi et par ganger hvert år skrevet hva vi tror vil skje med boligprisene på kort sikt. Dette som en service til våre lesere, som både er kjøpere og selgere i dette underfundige markedet.

Sjekk hva boligen din er verdt

Og så lenge vi har skrevet, har vi såvisst ikke vært blant dem som har snakket boligprisene verken ned eller opp, eller spekulert på sviktende grunnlag.

Under den vanvittige rykteflommen for to år siden, sa vi klart fra om den grenseløse usannsynligheten ved boligkrakket som den gangen ble "spådd" av flere.

Helt siden rentefallet i 2002 har vi uttrykt tydelig at vi kunne vente en sterk prisoppgang i boligmarkedet. Ikke minst har vi begrunnet prognosene våre med rimelig relevante fakta om norsk økonomi.

Regn ut: Så mye kan du låne

Først i det aller siste har vi begynt å si i fra om at tidene med prisvekst på 10 - 15 prosent i året sannsynligvis er over nå.

Grunnen til at vi tror dette, er at de forventede kostnadene ved å finansiere én kvadratmeter bolig tar i dag en like stor andel av lønna som det gjorde før rentenedgangen i 2002. Allerede i mars meldte vi om dette. Les våre beregninger fra mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer