Nå kan du kaste kaffefiltrene

Bodums kaffetrakter har innebygget filter, slik at du slipper papirsmaken.

Enklere og billigere: Smart nye kaffetrakter fra Bodum eliminerer bruk av kaffefilter når du skal trakte kaffe. Og det er faktisk laget i vaskeekte gull! Foto: Per Ervland
Enklere og billigere: Smart nye kaffetrakter fra Bodum eliminerer bruk av kaffefilter når du skal trakte kaffe. Og det er faktisk laget i vaskeekte gull! Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(IFA 2012): Det er mye å huske på når du skal lage kaffe i trakter. Brune kaffefilter gir kaffen en bitter bismak, og hvite bør skylles så du ikke får papirsmak. I den danske kjøkkenutstyrsprodusenten Bodums nye kaffetrakter slipper du dette, for den kommer med et evighetsfilter i perforert metall. Nærmere bestemt gullbelagt rustfritt stål. Du kan altså bare helle kaffen rett i.

Det er imidlertid ikke der smakshemmeligheten ligger.

Ifølge Jørgen Bodum, CEO i Bodum, er det ikke bare utstyret det kommer an på. Men det hjelper. Foto: Per Ervland
Ifølge Jørgen Bodum, CEO i Bodum, er det ikke bare utstyret det kommer an på. Men det hjelper. Foto: Per Ervland Vis mer


Dusjhode for presskannesmak

Bodums nye kaffetrakter i Bistro-serien, har flere smarte ting ved seg. For én ting er at du nå slipper å bry deg med kaffefilter hver morgen. Noe av det som skal gjøre at kaffen blir ekstra god i denne kannen er at vannet distribueres gjennom et slags dusjhode ned i kaffen.

– Vi har testet forskjellige løsninger, og kommet frem til at dette "dusjhodet" gir en smak så lik som mulig den gode presskannekaffen, sier Rikke Tøgersen, administrerende direktør i Bodum Skandinavia til DinSide.

Det gjør at vannet blir spredd jevnt utover kaffen, og ikke bare havner på midten, slik som er vanlig i ordinære automatiske kaffetraktere.

Dette er ikke ulikt metoden Tim Wendelboe anbefaler, dog noe enklere, men i motsetning til kaffetrakteren han har utviklet i samarbeid med Wilfa, trenger du ikke bruke tre og et halvt minutt på å helle vannet over kaffen. Her holder det å trykke på en knapp. Selve traktetiden er beregnet til cirka 6 minutter, om du lager full kanne (1,2 liter).

Alt om kaffe på DinSide

Praktiske løsninger

Alle trakterne, uansett farge, har bakside i klar plast, for dem som liker å se hva som foregår.  Foto: Per Ervland
Alle trakterne, uansett farge, har bakside i klar plast, for dem som liker å se hva som foregår. Foto: Per Ervland Vis mer


Den nye kaffetrakteren er også en samling av mange smarte praktiske løsninger som er på markedet. Du kan for eksempel ta av tanken og fylle den opp direkte under vasken. Da slipper du unna problemstillingen med at vann fra kolben kan forringe eller ødelegge kaffen- eller kaffetrakteren din.

Les også: Så ofte bør du vaske kaffetrakteren

I motsetning til vanlige kaffetraktere har denne kaffetrakteren ikke et varmeelement under kaffekolben. Det trenger den heller ikke, for kaffen renner rett ned i en termokanne som skal holde kaffen riktig temperert i rundt to timer. Du trenger altså ikke være redd for at kaffen skal tørrkoke på kannen om du glemmer å skru trakteren av. Varmeelementet vil heller ikke bli stående å jobbe, det er en egen auto-av funksjon som skal skru det av når vanntanken er tom.

Alle delene som ikke er elektriske kan kjøres i oppvaskmaskinen ved behov.

Trakter, kapsel, press eller espresso? Slik velger du riktig kaffemaskin

Ikke glem kaffen

Det er imidlertid ikke bare utstyret som teller. Selv ikke utstyrsprodusentene hevder det:

– Forutsetningen for at du skal få laget en god kopp kaffe er alltid at du begynner med en god kaffe. Gode bønner, som er riktig kvernet, sier Jørgen Bodum, CEO i Bodum, til DinSide.

Aller best er det å kjøpe bønner i løsvekt og kverne selv. Men for deg som liker at ting går litt kjappere om morgenen, har vi testet filterkaffe.

I videosnutten under kan du ta de ulike delene i nærmere øyensyn:


Klipp og foto: Per Ervland

Bodum Bistro kaffetrakter kommer i de fire Bodum-fargene; rød, hvit, svart og limegrønn, og fås kjøpt fra i underkant av 2.000 kroner.

Bodum: Nå mer enn bare presskanner: Bistro-serien med hjemmeelektronikk har brødrister, blender, miksmaster, kjøkkenmaskin, vannkoker og kaffetrakter. Foto: Per Ervland
Bodum: Nå mer enn bare presskanner: Bistro-serien med hjemmeelektronikk har brødrister, blender, miksmaster, kjøkkenmaskin, vannkoker og kaffetrakter. Foto: Per Ervland Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer