Nå kan du kreve husleiekutt!

BOLIGLEIE: Fra og med i dag kan mange leieboere kreve husleiekutt med loven i hånd. Grunn? Konsumprisindeksen har falt med 1,8 prosent fra januar 2003 til januar 2004. Hos Leieboerforeningen står jubelen i taket.

Publisert
Sist oppdatert

Den 2. februar fortalte vi at mange av landets leieboere kunne kreve kutt i husleia, forutsatt at konsumprisindeksen gikk ned.

Nå er tallene fra SSB klare:Konsumprisindeksen har falt med 1,8 prosent fra januar 2003 til januar 2004 – hovedsaklig på grunn av de høye strømprisene.

Hva betyr det for deg?

- Alle leietagere som enten inngikk en leiekontrakt i januar 2003, eller som fikk regulert husleien etter konsumprisindeksen i januar 2003, kan nå kreve husleien satt ned med 1,8 prosent, sier Knut Helland Hansen – advokat i Leieboerforeningen til DinSide.

- Dersom det står i kontrakten din at husleien skal reguleres i takt med konsumprisindeksen hver januar måned, vil dette gå automatisk. Hvis dette derimot ikke står i kontrakten din, må du sende et skriftlig krav om nedsettelse, og utleier har da en måned på seg til å sette ned husleien, avslutter en fornøyd Helland Hansen fra Leieboerforeningen.

Hvor mye sparer du?

Nedgangen i konsumprisindeksen fra januar -03 til januar -04 er på 1,8 prosent, og det er denne prosentsatsen som utgjør husleiekuttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer