Nå kan du kreve lavere husleie

BOLIGLEIE: Har du leid den samme leiligheten i over ett år? Da kan du snart be om lavere husleie med loven i hånd. Forklaringen får du her.

Publisert
Sist oppdatert

Har utleier sagt at han vurderer å øke husleia, eller har du allerede irritert deg over at husleia er for høy? Fortsetter prisutviklingen kan du faktisk be om lavere husleie med loven i hånd fra februar måned, det bekrefter Lars Aasen fra Leieboerforeningen til DinSide.

Husleieloven gir både utleier og leietager mulighet til å kreve indeksregulering av husleien uten at leieforholdet opphører.

Betingelsen er at det har gått ett år etter kontraktsinngåelsen, eller at det er ett år siden husleien sist ble endret. Dette følger direkte av husleielovens regler, og er også gjengitt på Leieboerforeningens nettsider.

Men hvorfor ned?

Det er konsumprisindeksen som er utgangspunktet for den årlige husleiereguleringen. Og ser vi på tallene fra SSB gikk konsumprisindeksen ned med 1,7 prosent fra januar til desember 2003.

Dette er imidlertid kun 11 måneder. For at du skal kunne kreve leiekutt, må denne trenden fortsette også ut januar 2004. Per dags dato er imidlertid ikke disse tallene klare.

- Dette har vi god tro på, sier Lars Aasen. Det lave rentenivået og strømprisene er gode indikatorer på konsumprisindeksen. Vi venter derfor i spenning til tallene fra januar 2004 blir offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer