Nå kan du prute på husleien

Markedet flommer over av utleieboliger.

Det er gode tider for å forhandle om pris eller tilleggsytelser fra husverten. Foto: iStock
Det er gode tider for å forhandle om pris eller tilleggsytelser fra husverten. Foto: iStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har en så stor andel av boligannonsene vært for utleieboliger, viser tall fra Finn.no. I snitt er 38 prosent av boligannonsene nå for utleieboliger, og i de største byene nærmer andelen seg nå halvparten, melder Newswire.

I fjor var andelen annonser for leieboliger på 19 prosent. Grunnen til den store veksten er at det har blitt flere utleieobjekter, ikke at færre boliger er til salgs.

– I flere år har trenden vært at flere nordmenn velger å leie bolig isteden for å eie. Finansuroen vi opplever nå, bidrar til at denne utviklingen går enda raskere, sier Tom A. Andersen i Utleiemegleren til Newswire.

Lønner det seg å eie eller leie?

Sjekk med vår kalkulator

Slik får du billigere husleie

Ifølge daglig leder i Leieboerforeningen, Lars Aasen, er det viktigste du gjør før du skal inn på leiemarkedet å sjekke markedet godt.

- Det er ganske lett å få oversikt, fordi det ligger mange prisantydninger ute på nett, på portaler som finn og zett - i tillegg til mange andre. Her er det veldig greit å få opp priser slik at man kan sammenligne hva utleiere kan ta, sier Aasen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer