Nå kan du rive ost uten å ta neglene

Men funker det?

Jo flere kokker, jo mer søl, heter det. Det blir mye griseri med denne rivjern-dingsen, og mye oppvask. Foto: Per Ervland
Jo flere kokker, jo mer søl, heter det. Det blir mye griseri med denne rivjern-dingsen, og mye oppvask. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som har et elsk-hat forhold til rivjernet sitt, og det er egentlig ikke så rart. På den ene siden er det genialt at en dings kan raspe opp både gulrøtter, ost og citrusfrukter, men på en annnen side er det ikke like kjekt når det er fingertuppene dine som bidrar til at maten får ekstra krydder og aroma...

Er du lei av å ofre både hud, negler og DNA hver gang du skal ha råkost eller ost på pizzaen? Da er kanskje rivjernet "Rotary Slice/Grater" noe for deg. Apparatet husker sikkert mange fra gamle dager, også kjent som tiden før 1980.

Må du også ha dette? Norges verste skapfyll

Gir et nostalgisk tilbakeblikk

Rivjern-maskineriet har tre føtter som det står på, fire avtagbare skjæreskiver som kan skiftes ut, og et håndtak. I stedet for å raspe gulroten rett opp og ned, som du vanligvis gjør, bruker du altså håndtaket til å sveive skjæreskiven rundt.

Første møtet med dette rivjernet foregår ofte slik: "Åh, sånn hadde vi da jeg var liten. Er den virkelig tilbake?" med jubel i stemmen.

Men det er når du først setter alt sammen og bruker produktet, at du skjønner hvorfor den har vært borte fra markedet en stund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer