Nå kan du tjuvstarte hageplantingen

Gartner Olav Andersen gir deg som lengter etter å plante i hagen tips og råd. Faktisk kan du plante selv om det fortsatt er frost og tele. Av: Marthe Ihle

APRILBLOMST: Helge Andersen ved Plantasjen gir sine tips og råd til hvordan du kan plante ute allerede nå. Han kaller stemorsblomsten aprilblomst nummer èn. Foto: MARTHE IHLE
APRILBLOMST: Helge Andersen ved Plantasjen gir sine tips og råd til hvordan du kan plante ute allerede nå. Han kaller stemorsblomsten aprilblomst nummer èn. Foto: MARTHE IHLE Vis mer

Våren så langt har vært litt kjølig de fleste steder i landet, men ifølge gartner Olav Andersen ved Plantasjen, er det ikke lenge før vi kan gi etter for lysten på at sommeren skal komme. Ved å plante.

– Nå er det fremdeles kaldt om natta og dermed kaldt i bakken, men jeg anslår at det bare er få uker før mange i Norge kan sette i full gang med plantingen, sier han.

Han avslører likevel noen triks for at man kan tjuvstarte vårplantingen.

Nordmenn vil ha hage i ekspressfart

Løkblomster

Et triks er å plante inntil en husvegg.

– Der står sola på og gjør at det er varmt og lunt, sier Andersen.

Han anbefaler å velge løkblomster eller stemorsblomster.

– Blomstene må tåle fem til sju minusgrader.

Stemorsblomsten er kjent som en blomst som blomstrer på nytt hvert år. Men det er nok for tidlig de fleste steder til at den blomstrer av naturlige årsaker. Ellers er tusenfryd og ranunkler blomster som tåler noe kulde.

Lekende lett: Kjerringråd for rask vårrengjøring

Inn om natta

Det er imidlertid ingenting som står i veien for at man kan sette ut potter med blomster. Men også disse vil slite dersom temperaturen om natta blir for lav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer