Feil og mangler ved bolighandel

Nå kommer automatisk boligdokumentasjon

Det er skjulte feil i norske boliger for minst seks milliarder kroner. Ny digital tjeneste skal gi både eier, selger og kjøper bedre oversikt.

SKJULTE, FARLIGE FEIL: De vanligste skjulte boligfeilene finnes ofte på det elektriske anlegget, for eksempel i sikringsskapet. Les mer om hvordan en ny tjeneste skal gjøre det enklere både å oppdage og unngå slik feil og mangler. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
SKJULTE, FARLIGE FEIL: De vanligste skjulte boligfeilene finnes ofte på det elektriske anlegget, for eksempel i sikringsskapet. Les mer om hvordan en ny tjeneste skal gjøre det enklere både å oppdage og unngå slik feil og mangler. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I januar 2021 er en lovendring ventet å tre i kraft, som blant annet gjør at boliger ikke lenger kan selges «som de er». Det innebærer at feil som koster over 10.000 kroner automatisk blir selgers ansvar.

Dette vil gjøre dokumentasjon enda viktigere i bolighandelen.

Dessverre er det mange boligeiere som ikke har god nok oversikt over arbeid de har utført på boligen, og det som eventuelt ble gjort før de kjøpte. Derfor er samarbeidet mellom Elfag og Boligmappa en kjærkommen nyhet.

Selv beskriver de nye samarbeidspartnerne dette som et mulig gjennombrudd for komplett digitalisering og automatisering av boligdokumentasjon, som skal få alle skjulte feil og mangler ved boligen fram i lyset.

Skjulte el-feil for seks milliarder

Blant de alvorligste skjulte feilene er elektriske feil.

- Med tydelige lovkrav til dokumentasjon og ansvar, kan vi også minske risikoen for brann og skader på grunn av arbeid som er utført av ikke-kvalifiserte elektrikere, sier kjedeleder Tom Erik Eie i Elfag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer