Nå kommer corona-dørhåndtakene

Flere varianter som skal hindre smitte via hendene.

ARMEN, IKKE HÅNDA: Vipu-håndtaket fra Fortum lar deg åpne dører ved å bruke underarmen, så slipper du å gripe om håndtaket. Foto: Fortum
ARMEN, IKKE HÅNDA: Vipu-håndtaket fra Fortum lar deg åpne dører ved å bruke underarmen, så slipper du å gripe om håndtaket. Foto: Fortum Vis mer
Publisert

Vi har alle blitt mer forsiktige i disse corona-tider, og spesielt dørhåndtak sees på som en stor potensiell smittekilde, siden viruset kan overleve på overflater i flere døgn.

Nå er det mange aktører som vil «oppgradere» dørhåndtakene slik at man slipper å gripe om dem.

Albuehåndtak fra Fortum

Det finske energiselskapet Fortum viser i dag frem sin variant, Fortum Vipu. Dette håndtaket er laget av resirkulert plast fra finske husholdninger og er rett og slett en innretning som lar deg åpne døra ved å bruke underarmen snarere enn hånda:

"For å hjelpe til med å bekjempe COVID-19, er vi nødt til å redusere berøring og unngå å ta på blant annet håndtak. Ved å skape innovative løsninger, kan vi forhindre spredning av viruset og gjøre folks daglige gjøremål tryggere. Vi tester nå de 3D-trykte håndtakene i butikker i Helsinki, og hvis alt går som planlagt, er vi klare til å utvide produksjonen vår", sier kommunikasjonssjef i Fortum Stian Mathisen i en pressemelding.

3D-modeller til egen utskrift

Arkitektstudentene Ivo Tedbury og Freddie Hong har laget et håndtak man kan feste på et eksisterende håndtak, slik at det da kan betjenes med underarmen, melder Dezeen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer