Skadedyr om høsten:

Nå kommer de hjem til deg

Slik sikrer du boligen din.

BESØKET DU IKKE VIL HA: Kommer det mus og andre skadedyr inn i boligen, kan det bli dyrt. Foto: Pixabay
BESØKET DU IKKE VIL HA: Kommer det mus og andre skadedyr inn i boligen, kan det bli dyrt. Foto: Pixabay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare gule blader på trærne og fyr på peisen som betyr at høsten er her. Hver høst får mange et særdeles uønsket besøk i boligen sin. For det er nå rotter og mus trekker inn i hus, hytter og leiligheter.

- Slike plager er et klassisk høsttegn og hvert år ser vi en økning i henvendelser om skadedyr, sier produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren, i en pressemelding.

Har de først kommet seg inn i en bolig, blir det dyrt.

I snitt koster hvert skadedyrangrep rundt 60 000 kroner, ifølge tall fra Frende. De verste skadene koster flere millioner å utbedre, heter det i meldingen.

- De skadedyrene vi ser mest av om høsten er mus, rotter og veggedyr, sier Øyvind Magerøy i Norsk Hussopp Forsikring i pressemeldingen.

Det er et par ting du kan gjøre for å unngå uønsket besøk. Noe av det mest effektive er å sørge for at de ikke får mat. Både søppel, nedfallsfrukt, fuglemat og dyrefôr er mat for skadedyr.

Du kan også sjekke om du har skadedyr i hus ved å se etter ødelagt isolasjon og ledninger, avføringsrester, skrapelyder, lukt eller spor, skriver forsikringsselskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer