IFA 2019

Nå kommer de nye kjøkkenviftene

Glem vifter som kun fjerner matos fra matlagingen din.

INGEN LAMPESKJERM: Men kjøkkenvifta fra Miele kommer med LED-lys i forskjellige farger som kan styres fra en app. Foto: Berit B. Njarga
INGEN LAMPESKJERM: Men kjøkkenvifta fra Miele kommer med LED-lys i forskjellige farger som kan styres fra en app. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skjer stadig ny innovasjon på kjøkkenet med alt fra mer eller mindre vellykket kjøkkenutstyr som tar opp plass på kjøkkenbenken, til stadig nye funksjoner på komfyr, stekeovn og kjøleskap.

Nå er også tiden kommet for kjøkkenvifta sin del, som i hovedsak har hatt som oppgave å trekke ut damp og matos fra kjøkkenet og unngå at den sprer seg i hele boligen.

Produsentene Miele og Bosch er blant dem som nå prøver å gjøre kjøkkenviftene til noe mer enn bare vifter. På årets store elektronikkmesse i Berlin, IFA, kunne de vise frem to varianter som på hver sin måte tar viftene et steg videre.

Aura 4.0 Ambient

Det som åpenbart skiller denne fra tradisjonelle ventilatorer, er fasongen: Dette ser langt mer ut som en taklampe enn en kjøkkenvifte.

Til en viss grad er det også dét - vifta kommer med justerbart LED-lys i forskjellige farger som du kan styre fra en app. Lyset kan også dimmes.

I tillegg skal kjøkkenvifta ifølge Miele regulere fuktigheten på kjøkkenet gjennom funksjonen HumidityBalance. En sensor overvåker temperatur og fuktighet, og et eget filter absorberer fuktigheten - og frigjør denne igjen etter behov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer