Støvsuging

Nå kommer de oppladbare støvsugerne for fullt

Flere produsenter satser på de trådløse, oppladbare støvsugerne.

NY MIELE-STØVSUGER: Her fra lanseringen av TriFlex HX1 under årets IFA-messe. Foto: Berit B. Njarga
NY MIELE-STØVSUGER: Her fra lanseringen av TriFlex HX1 under årets IFA-messe. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du det er slitsomt å dra rundt på en tung støvsuger, hvor ledningen gjerne henger seg fast, eller dras ut av kontakten når du runder et hjørne?

Stadig flere produsenter satser nå på oppladbare, trådløse støvsugere, og Miele, Philips, Electrolux, Bosch og Samsung var blant produsentene som lanserte sine nyeste modeller under elektronikkmessa IFA i Berlin.

Blant annet lav vekt, lite støy og mange funksjoner står i fokus på de nyeste modellene.

Nå kommer Miele-støvsugeren

Bosch, Dyson og Philips er blant merkene som allerede har mange modeller av denne typen støvsugere på det norske markedet, og da Dinside testet en fra hvert av disse merkene tidligere i år, var det Philips´støvsuger som klarte seg aller best.

Nå har også Miele, kanskje mest kjent for vaskemaskiner med lang garantitid her til lands, lansert sin første trådløse støvsuger, nettopp i forbindelse med IFA:

Forskjellige modeller av Mieles oppladbare støvsuger. Foto: Berit B. Njarga
Forskjellige modeller av Mieles oppladbare støvsuger. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Deres TriFlex HX1 kommer i tre forskjellige utgaver og skal være på plass i butikkene i løpet av november. Den skal takle alle gulvtyper, og munnstykket er laget så det gjenkjenner gulvtypen - og justerer styrken på støvsugingen deretter. Dessuten er det lett å tømme støvbeholderen, lovte Miele under sin lansering av det nye produktet.

Samsungs nyhet kommer ikke til Norge med det første. Foto: Berit B. Njarga
Samsungs nyhet kommer ikke til Norge med det første. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Samsung holder også på å innta dette markedet, men deres nyhet - Powerstick Jet, kommer ifølge Samsung selv ikke til Norge med det første, selv om det nå lanseres i andre land i Europa. De hevder selv å tilby støvsugeren med det aller beste filteret, som skal fange opp 99.999 prosent av støv og allergenene støvsugeren suger til seg.

Lettvekter fra Bosch

Også Bosch kunne vise frem sin nyeste, håndholdte modell, som de hevder er den letteste trådløse støvsugeren på markedet med sine totalt 2,3 kilo. Til sammenlikning veier Mieles nyhet 3,7 kilo. Bosch-støvsugeren går under navnet Unlimited Series 6, og kom på markedet samtidig som IFA-messa ble avholdt 6. september.

En ekstra lett modell, ifølge Bosch. Foto: Berit B. Njarga
En ekstra lett modell, ifølge Bosch. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Noe av det vi liker godt med Bosch-produktene, er at også disse støvsugerne kan bruke de samme oppladbare batteriene som deres mange andre produkter til hus og hjem, som hageredskaper og verktøy.

Stillegående fra AEG

Også AEG kunne vise fram en helt ny oppladbar støvsuger under elektronikkmessa i Tyskland, nærmere bestemt QX9 - også den relativt lett med sine 2,8 kilo. Den kommer med lys på munnstykket, og selve børsten skal være enkel å rengjøre. AEG hevder at denne er ekstra stillegående - ved hjelp av «innovativ lyddesign».

Støvsug - og vask - med Philips-nyheten. Foto: Berit B. Njarga
Støvsug - og vask - med Philips-nyheten. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Vi fikk såvidt prøvd den på AEGs stand under IFA, og kan forsåvidt bekrefte at den ikke virket særlig høylytt, men så er lydnivået på et høylytt messegulv relativt høyt sammenlignet med hjemme i stua.

Støvsuger - som vasker

Som nevnt var Dinside godt fornøyde med Philips-støvsugeren Speedpro Max FC6823 under vår test tidligere i år.

Nå har Philips lansert en modell som både støvsuger - og vasker:

8000 SpeedPro Max Aqua - som gjør begge deler samtidig. Munnstykket støvstuger rundt hele munnstykket, og her får du altså både støvsuger, mopp og håndholdt støvsuger i ett produkt. Og du kan spare tid ved å støvsuge og vaske samtidig.

Men det koster - prisen på denne modellen ligger på 6999 kroner på Philips nettsider i skrivende stund.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer