Nå kommer møbelsystemene for fullt

Smarte møbler har mer enn én funksjon.

MyWorld av Philippe Starck for Cassina er ikke bare en sofa med tilhørende bord, det er et fullstendig sitte- og oppbevaringsmøbel - med ladestasjon. Foto: Cassina
MyWorld av Philippe Starck for Cassina er ikke bare en sofa med tilhørende bord, det er et fullstendig sitte- og oppbevaringsmøbel - med ladestasjon. Foto: Cassina Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år lanseres tusenvis av nye møbler. Nye former, nye farger, nye materialer. Verdens største møbelslipp er nok under designuken i Milano i begynnelsen av april. Teasere og smakebiter har allerede begynt å dukke opp i innboksen vår, men det har hittil vært langt mellom de helt store nyhetene.

For stolene ser fortsatt ut som stoler, og gjør det stoler gjør; bordene ser ut som bord, og gjør det bord gjør og sofaene ser ut som sofaer og gjør - ja nettopp - det sofaer gjør.

Sofasystemet MyWorld fra Cassina gir oss imidlertid noe nytt.

Liten plass? Sjekk disse smarte møblene

System og system i kablene

I en ideell verden hadde vi lagt fra oss nettbrettet, smartmobilen og laptopen når vi satt oss ned i sofaen for å snakke sammen eller for å se på TV.

Sannheten er noe annerledes: Vi har et øye på minst ett elektronisk hjelpemiddel mens vi snakker eller ser på TV. Disse må gjerne kobles til en lader i løpet av kvelden, og så er det ikke bare kabelspaghetti bak og under TV-en, men i og rundt sofaen også.

Og det er altså det du skal slippe her: MyWorld har en trådløs ladestasjon fra Duracell Powermat bygget inn i det kombinerte sidebordet og skapet. Her er det altså bare å legge fra seg mobilen eller padden oppå skapet, og den lades automatisk. Skapet skjuler i tillegg en elektrisk stikkontakt og en USB-lader.

Les mer om Powermat: Smart kabelløs lading

Sofaen kommer i litt ulike varianter; to- og treseters sofa, lenestol, sjeselong og puff med to store skuffer. Putene er stoppet med fjær, og du kan velge mellom en rekke trekk i ull eller skinn fra Cassinas kolleksjon. Sidebordene og skapene kommer i eik eller rosewood - lakkert i flere fargenyanser. Sofasystemet er designet av Philippe Starck (han med de artige Alessi-figurene og sitruspressen, du vet) for den italienske møbelprodusenten Cassina.

Cassina-møbler fås kjøpt gjennom eksklusive møbelforhandlere i de største byene, som TiT Art & Design i Bergen som snart får en nettbutikk. Prisen på denne sofaen er ennå ikke klar, den presenteres for forhandlere på møbelmessen i Milano i begynnelsen i april - men vi tipper den vi starte på i underkant av 100.000 kroner.

Flere flerbruksmøbler

MyWorld er ikke det første møbelet som gjør litt mer enn det som står på (flat)pakken. Har du noen tips til andre, send oss gjerne en mail - og under kan du se noen andre smarte møbelkombinasjoner:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer