- Nå kommer rottene

Advarer: Nå trenger rotter og mus inn i boligene.

ROTTER: Når det blir kaldere ute, trekker skadedyr som mus og rotter inn. Ifølge Frende koster et skadedyrangrep i snitt rundt 60.000 kroner, men de verste skadene koster det flere millioner å utbedre. Foto: Frende forsikring
ROTTER: Når det blir kaldere ute, trekker skadedyr som mus og rotter inn. Ifølge Frende koster et skadedyrangrep i snitt rundt 60.000 kroner, men de verste skadene koster det flere millioner å utbedre. Foto: Frende forsikring Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapet Frende og Norsk Hussoppforsikring advarer mot at vi nå går inn i høysesongen for skadedyr som mus og rotter.

- De skadedyrene vi ser mest av om høsten er mus, rotter og veggedyr, sier fagsjef i Norsk Hussopp Forsikring, Øyvind Magerøy.

Størst problem fra september til januar

- Når det blir kaldere i været og nedbøren øker søker gnagerne inn for å overvintre. Hver høst ser vi en økning i henvendelser om skadedyr, sier fagsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren.

Stein Norstein, skadesjef og biolog i Anticimex, bekrefter overfor Dinside at det er nå det begynner, men da spesielt for mus.

- Det er mye fordi det blir kaldt i været, da kommer de inn i husene. Spesielt musene er gjerne ute om sommeren men inne om vinteren. Rotter er nok litt mer at de går ut og inn hele året, sier Norstein til Dinside.

Frende forsikring viser til tall fra Norsk Hussopp Forsikring som viser at 65 prosent av alle henvendelser om mus meldes fra september til januar. 56 prosent av skadesaker om rotter meldes i samme periode.

Sjekk huset nå

Gnagerne trekker inn i husene om høsten, og de trenger ikke mye plass for å komme seg inn. Ifølge skadedyrselskpet Anticimex, kan rotter klatre opp loddrette vegger, hoppe ned fra 16-17 meter uten å ta skade, og presse seg gjennom hull på rundt 20 millimeter - som er på størrelse med et kronestykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer