Nå kommer sneglene...

Vil du unngå invasjon av brunsneglene, bør du starte kampen nå.

Slimete problem. Foto: ARILD ANDERSEN / BIOFORSK
Slimete problem. Foto: ARILD ANDERSEN / BIOFORSK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den snørike, men milde vinteren kan dessverre ha hatt en uønsket bieffekt: Gunstige forhold for Iberiasneglen, melder Newswire.

Og jo tidligere du starter kampen, jo større en sjansen for å vinne.

Ifølge Arild Andersen i Bioforsk er brunsneglen, eller Iberiaskogsneglen som den egentlig heter, helt avhengig av fuktighet for å overleve. Og etter snøsmeltingen om våren er det ekstra fuktig - og gode vilkår for de forhatte sneglene. Unge snegler overvintrer nemlig i hagen.

Han anbefaler å starte kampen allerede nå, mens sneglene er små.

Bioforsk har et samarbeidsprosjekt med Universitetet i Bergen om hvordan bli kvitt brunsnegleproblemet.

Gjør det selv: Slik anlegger du plen

"Mordersneglen"Iberiasneglen har blitt viet mye oppmerksomhet de siste årene. Den brune sneglen har spredt seg svært raskt, og fortærer det den kommer over, prydplanter, som nytteplanter. Ikke minst kan det være irriterende å se kjøkkenhagen forsvinne, og det er heller ikke særlig fristende å gå barbeint på en gressplen som er full av slimete snegler.

Rådene for å bli kvitt det slimete problemet er mange. Og etter å ha snust litt rundt på nettet etter hvordan man blir kvitt sneglene, kan man lure på hvem det egentlig er man burde kalle mordere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer