Sikkerhet på trampoline

Nå kommer trampoline­­skadene

Her er reglene du bør følge på trampolinen.

HEI OG HOPP OG AU!: Trampoline er supermoro men ikke risikofritt. Derfor er det visse regler som bør følges på trampolinen. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix.
HEI OG HOPP OG AU!: Trampoline er supermoro men ikke risikofritt. Derfor er det visse regler som bør følges på trampolinen. Tipsene får du i artikkelen under! Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Trampolinesesongen er i gang, til stor glede for både liten og stor. Ikke bare er det moro, det er også en super måte å snike inn litt mosjon på uten at vi nødvendigvis ser på det som trening. Derfor er det mange som vurderer å gå til innkjøp av en trampoline når sommeren er her.

Men som med mye annet, innebærer bruk av trampoline en viss risiko for å skade seg. Og det er særlig to typer personskader som går igjen.

Mørketall på trampolineskader

Per i dag finnes det ikke noen offentlig statistikk over hvor mange som skader seg i forbindelse med trampolinebruk her til lands.

For noen år siden ble det imidlertid beregnet at forsikringsbransjen i Norge får inn rundt 120-150 henvendelser om trampolineskader i året.

- Det er barn og ungdommer i begynnelsen av tenårene som skader seg oftest, forteller Stian Falk, kommunikasjonsrådgiver i Storebrand.

Men siden det er gratis legehjelp for barn og unge i Norge, meldes ikke alle skader som skjer på trampoliner inn til forsikringsselskapene.

- Derfor er tallet på skader langt høyere enn det forsikringsbransjen får melding om, forteller Sigmund Clementz, informasjonssjef hos If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer