Nå kommer vaskemaskinene med en vri

Med en ekstra luke i luka lar Samsungs nye vaskemaskin deg fylle på med mer vask underveis i vaskeprogrammet. LG har derimot valgt en annen tilnærming

FYLL PÅ: En luke i luka gjør det mulig å fylle på med gjenglemte sokker og annet, underveis i vaskeprogrammet. Foto: SAMSUNG
FYLL PÅ: En luke i luka gjør det mulig å fylle på med gjenglemte sokker og annet, underveis i vaskeprogrammet. Foto: SAMSUNG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem har vel ikke vært der: Du står plutselig med en sokk eller noe annet som har greit å lure seg unna, da du satte på vasken - og dermed røyk muligheten til å få vasket alt på en gang. For du kan jo ikke stoppe vasken og få lagt inn den bortkomne sokken.

Dette har Samsung en løsnig på, i den nye vaskemaskinen med det betegnende navnet «AddWash», altså «legg-til-vask».

LES OGSÅ: 5 vaskemaskintabber du bør unngå

Luke i luka

Prinsippet med den nye funksjonen er enkel:

Det er en liten luke i øvre del av den ordinære luka for innlasting av tøy.

Den lille luka kan nemlig åpnes underveis i vaskeprogrammet, og tillater dermed at du legger inn tøy underveis.

Dette er heller ikke kun begrenset til småting som sokker og truser - ifølge Samsung kan du fint legge inn plagg som dongeribukser, gensere og liknende. Siden dette er en vaskemaskin som i tillegg doserer vaskemiddelet selv, trenger du heller ikke å bekymre deg for det.

Produsenten hevder at det bare skal være å trykke på pauseknappen, så skal du kunne åpne innleggs-luka i løpet av ett minutt, legge inn klærne, for så å la vaskeprogrammet fortsette der det slapp.

LEGG INN DET MESTE: Luka er stor nok til at du kan legge inn det meste - fra bukser og gensere til mindre ting som sokker og truser. Foto: SAMSUNG
LEGG INN DET MESTE: Luka er stor nok til at du kan legge inn det meste - fra bukser og gensere til mindre ting som sokker og truser. Foto: SAMSUNG Vis merKommer neste år

- Som det ser ut nå, kommer AddWash til å bli lansert i Norden i løpet av første halvår i 2016, sier Emma Lundskog, PR-konsulent hos Samsung Electronics Nordic AB, til Dinside.

Det finnes imidlertid ingen eksakt dato for lansering eller pris på vaskemaskinen, på nåværende tidspunkt.

LES OGSÅ: Når må du bytte vaskemaskin og andre hvitevarer? Sjekk her - og ta grep!

Flere effektive funksjoner

Din mening

Hvilken tilleggsfunksjon ville vært mest verdt for deg? (Avsluttet)
Automatisk dosering av vaskemiddel(44%) 1371
Hurtigere vask(26%) 806
Dør-i-døra, for å legge inn vask underveis(18%) 571
Styring via smarttelefon(10%) 305
Annet(3%) 79
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den ekstra døren er ifølge produsenten utstyrt med en barnesikring - slik at det ikke skal være mulig for små, nysgjerrige hender å få åpnet luken.

Maskinen er også utstyrt med funksjoner som kan styres fra smarttelefonen din.

Du kan for eksempel få varsel om når vasken går inn i en ny vaskesyklus, dersom du ønsker det for å vite når du kan legge inn mer delikat tøy som kun skal skylles.

LG med dobbelvask

De aller fleste husstander har en vaskemaskin, og i tillegg til å gjøre jobben - altså å få klærne vasket - jobber produsentene stadig med produktutviklinger.

DOBBELVASK: Haier lar deg vaske to separate vasker på én gang. Foto: ØYVIND PAULSEN
DOBBELVASK: Haier lar deg vaske to separate vasker på én gang. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vi skrev nylig om den doble vaskemaskinen fra Haier, som altså kan vaske to separate vasker på én gang. Smart for deg som har mye klær å vaske på én gang.

Ulempen er størrelsen på vaskemaskinen: Den er jo mye høyere enn en standard vaskemaskin.

Vel, nå har LG vist fram en dobbel vaskemaskin kalt TwinWash, som i hvert fall er lavere enn Haiers alternativ. Som dere ser på bildet har den ikke to fulle vaskekamre, det nederste er nemlig langt mindre enn det øverste.

- Vaskemaskinen er allerede til salgs i Sør Korea, fortalte LGs Christian Nilsson til Dinside på årets IFA-messe i Berlin, før han fortsatte; og vi lager selvsagt en matchende tørketrommel i samme stil.

- Men hvorvidt de kommer til norden er foreløpig ukjent. Prisen vil også bli høy.

- Jeg antar at bare vaskemaskinen vil koste minst 3.000 dollar i Korea, så dette blir nok for spesielt interesserte. Men den viser i det minste hva vi får til, og det har jo verdi i seg selv, avslutter Nilsson.

DAGENS DOBBEL? Vaskemaskinen til venstre, og den matchende tørketrommelen til høyre. Foto: ØYVIND PAULSEN
DAGENS DOBBEL? Vaskemaskinen til venstre, og den matchende tørketrommelen til høyre. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vi har også sett flere med løsninger for styring av vaskemaskiner fra smartmobiler, samt automatiske doseringskammere - hvor du altså fyller på med vaskemiddel og så doserer vaskemaskinen selv korrekt mengde etter behov.

Ulempen med ny teknologi, er at det altid koster forholdsvis mye når det først lanseres, men etterhvert går prisene alltid ned. Enn så lenge, kan du få mest mulig ut av den vaskemaskinen du allerede har, ved å følge disse rådene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer