Nå lønner det seg å selge gammelt babyutstyr

Her er tipsene som gjør annonsen din populær på Finn.no.

MANGE GRAVIDE: Det er i disse dager ekstra mange som er på utkikk etter brukt babyutstyr. Foto: NTB scanpix
MANGE GRAVIDE: Det er i disse dager ekstra mange som er på utkikk etter brukt babyutstyr. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å sikre seg lovfestet rett til barnehage plass før 1.september, venter mange familier i disse dager et nytt familiemedlem.

Dette skaper hodebry for sykehusene, men kan være en ypperlig mulighet for deg som er ferdig med småbarnsperioden, trenger bedre plass på loftet og vil sikre deg litt ekstra å rutte med i sommerferien.

LES OGSÅ: Grensen for forenklet fortolling hevet til 3.000 kroner

46.886 annonser

I skrivende stund ligger det 46.886 annonser ute under kategorien «Foreldre og barn» på Finn.no, og det legges jevnlig ut nye annonser fra folk som ønsker å kvitte seg med babyutstyr.

Og for de som synes det er dyrt å kjøpe alt nytt, ligger det over 600 annonser i samme kategori som gis bort helt gratis.

Det kan derfor være lurt å ta noen grep som gjør at akkurat din annonse skiller seg ut i mengden. Finn har laget noen tips som kan hjelpe deg med å få solgt det du vil kvitte deg med.

LES OGSÅ: Her er det penger å spare

Slik får du solgt tingene dine

Ønsker du å kvitte deg med ditt brukte utstyr så fort som mulig, kan det være lurt å lese gjennom tipsene under før du setter i gang med å lage annonser.

 1. «Pimp» sakene før salg. Stryk krøllete skjorter, stram skruer i møblene og tørk støv av den gamle vasen.
 2. Ta gode bilder, gjerne når det er lyst. Rydd bort rot og forstyrrende elementer rundt det du skal avbilde. Vis gjenstanden fra ulike vinkler, og vis eventuelle feil.
 3. Skriv en god annonsetekst. Beskriv det du selger, for eksempel farge, størrelse, merke, tilstand og pris. Lag en tydelig overskrift – da gjør du annonsen din mer søkbar for folk som bruker fritekstsøk på Finn, og det er mange. Vær litt «selger». Forklar hva som er positivt med det du selger, slik at man får lyst på det.
 4. Hvis du er i det kreative hjørnet, kan det lønne seg å bruke virkemidler som humor og historiefortelling, eller å spille på følelser. Annonsene som bruker dette aktivt er blant de mest populære på FINN.
 5. Skriv litt under hvert bilde. Mange surfer via mobil eller nettbrett, og ser kanskje mest på bildene. Da er det lurt å ta med noe fra annonseteksten under bildene.
 6. Sett riktig pris. Sjekk hva tilsvarende saker på Finn koster, og legg deg på samme nivå som dette, eventuelt noe lavere.
 7. Oppgi hvorvidt du synes det er greit å sende ting i posten, og hva du eventuelt tar i tilleggspris for dette.
 8. Tenk sesong. Mye er aktuelt hele året, men det er sannsynlig at du får best respons på annonsen med slalåmski om vinteren, og best respons på bunader om våren.
 9. Det er valgfritt å oppgi mobilnummer, men mange kjøpere foretrekker å kontakte annonsøren på SMS eller å ringe.
 10. Én annonse per gjenstand er lurest. Da vil alt du selger vises godt i resultatlistene når folk søker. I tillegg vil du få lagt alt i rett kategori og da selger du raskere. De som søker etter komfyr finner den ikke hvis den ligger sammen med barnesete eller golfutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.