Nå må du bygge bod

Nye byggeregler påbyr bod for deg som skal bygge nytt.

Lagringsplass: Utstyrsboden har blitt lovfestet i byggteknisk forskrift.  Foto: Colourbox.com
Lagringsplass: Utstyrsboden har blitt lovfestet i byggteknisk forskrift. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Planlegger du å bygge nytt? En revisjon av byggteknisk forskrift innebærer at det nå er pålagt med en oppbevaringsplass eller bod på minimum fem kvadratmeter i alle hus som byggmeldes etter 1. juli. Dette ifølge boligleverandøren Nordbohus' boligmagasin.

Nye byggeregler fra 1. juli: Her er de viktigste endringene

Ønsker seg mer plass

Behovet for lagringsplass, enten det gjelder hyller, skap, kott eller boder, er en gjenganger på lister over hva nordmenn ønsker seg. I undersøkelsen Future Living fra Prognosesenteret svarte 68 prosent at dersom de kunne velge ett rom til, står en ekstra bod øverst på ønskelisten. En fersk undersøkelse av Norstat på vegne av Ikea viser at en av to ønsker mer bedre løsninger for å få orden på ting i hjemmet. Klær, sko, utstyr til fritidsaktiviteter og hobbyer, samt søppel vokser oss bokstavelig talt over hodet.

Bruk den plassen du har: Slik får du mest mulig ut av (eller inn på) den plassen du har til rådighet

Når paragrafen på bod og oppbevaringsplass i byggteknisk forskrift nå er blitt revidert, er boden med plass til sportsutstyr, verktøy og alt det andre som er kjekt å ha blitt et lovfestet krav. Den skal enten være i huset eller for eksempel i en garasje, og må stå klar når huset er ferdig til overtakelse. Tidligere gjaldt dette kun bygninger med flere boliger, mens det på et mer generelt grunnlag ble sagt at det skulle være tilstrekkelig plass egnet for oppbevaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer