Nå må du flytte inn disse

Ser tomatplanten din slik ut? Da bør du snart ta den inn.

Vil du høste de siste grønnsakene, bør du snart tenke på å ta grønnsaksplantene inn, før frosten kommer. Foto: Kristin Sørdal
Vil du høste de siste grønnsakene, bør du snart tenke på å ta grønnsaksplantene inn, før frosten kommer. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært gode forhold for grønnsaksplanter i bed og krukker mange steder i sommer. På tross av det fortsatt blide været, i alle fall på Østlandet, begynner grønnsaksveksten å sakke ned.

Dersom du har tomatplanter med grønne tomater som den ovenfor, eller andre typer grønnsaksplanter stående på terrassen, som fremdeles har umodne grønnsaker på planten, bør du snart begynne å tenke på å ta planten inn. – Hvis du ønsker å ta inn grønnsaksplantene på høsten så kan du det. Da bør det gjøres i midten av september før temperaturen blir altfor lav, forteller Line Ringstad i BoGrønt Rom Hagemiljø til DinSide.

Les også: Vi la bleier i blomsterkassene. Her kan du se hvorfor

La de modne inne

Grunnen til å ta inn grønnsaksplantene nå, må være for å la eventuelle umodne grønnsaker som fremdeles henger på planten, til å modnes.

For grunnen til at tomatplanten din kanskje har stått i ukesvis med grønne tomater som ikke helt ser ut til å ville modnes, er fordi det begynner å bli lavere temperaturer og mindre sollys ute.

– Tomatene kan du jo ta inn og sette i vinduskarmen eller i nærheten av et vindu så de får masse lys og varme slik at de tomatene som er grønne kan modnes før du eventuelt kaster plantene, forteller Ringstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer